کتاب نیوز  شناسنامه

افزایش 130هزار نفری اعضاء کتابخانه‌های عمومی کشور

سیزدهمین گردهمایی مدیران کل کتابخانه‌های عمومی کشور با حضور 30 استان در سالن جلسات هتل پارس اهواز آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، منصور واعظی - دبیر شورای فرهنگ عمومی و دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور - در این گردهمایی به چشم‌انداز کتابخانه‌های عمومی غیردولتی در سال 1404 به عنوان نهادی فرهنگی با هویت اسلامی - ایرانی ‌نافذ و اثرگذار اشاره کرد و افزود: این کتابخانه‌ها دارای کارکردهای آموزشی، اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی، ارشادی و زمینه‌ساز ارتقای مطالعه مفید و نیروی انسانی متعهد است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در زمینه سرانه فضای کتابخانه‌ها نیز خاطرنشان کرد: درصدد هستیم کتابخانه‌های‌مان جایگاه اول را کسب کند و جزو 15 کشور برتر جهان شویم که در زمینه‌ی سرانه‌ی فضا با ارزیابی وضعیت کتابخانه‌ها حدود 50 زمینه ارزیابی شده است، که مهم‌ترین آن‌ها همین چهار زمینه است و در نتیجه فضای عمومی هر فرد را باید تا پایان برنامه توسعه پنجم به سه متر برسانیم.

واعظی تعداد افراد عضو در کتابخانه‌ها را از حدود یک میلیون نفر در سال گذشته به یک میلیون و 130هزار نفر در سال جاری افزایش‌یافته اعلام کرد و گفت: هدف‌گذاری‌های ما در 13 زمینه کیفی و کمی است که با برنامه‌ریزی هر ساله درصدد رسیدن به کمیت پیش‌بینی‌شده هستیم که ویژگی این اهداف را به‌طور اختصار می‌توان ارتقادهنده آگاهی عمومی در دسترسی سریع با توجه به ویژگی‌های جغرافیایی و اجتماعی بیان کرد.

به گزارش ایسنا، همچنین عبدالرحیم فضیلت‌پور - دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خوزستان - از وجود 107 باب کتابخانه در حال حاضر در استان خبر داد و اظهار کرد: در سال 86، حدود 89 باب با 41هزار متر، رتبه 22 را در کشور داشتیم که در حال حاضر دارای رتبه 21 هستیم و امیدواریم طی سال‌های آینده رتبه‌های بهتری را به خود اختصاص دهیم. تعداد کتاب‌ها نیز در کتابخانه عمومی حدود 973 هزار و 496 جلد است که به ازای هر چهار نفر، یک جلد کتاب موجود است و این روند مطلوب نیست.

وی افزود: به طور معمول، در سال، 2200 نفر مراجعه‌کننده وجود دارد و 1800 کتاب به امانت گرفته می‌شود. اقتصاد استان اقتضا می‌کند که محرومیت‌ها در شهرهای دیگر استان به سرعت جبران شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خوزستان گفت: امسال 151هزار جلد کتاب تهیه و به کتابخانه‌های تازه‌تأسیس تحویل داده شده است. در بحث مکانیزه شدن کتابخانه‌ها نیز حدود 333 دستگاه رایانه قرار داده شده است که در حال حاضر وضعیت خیلی‌ بهتر شده و هر ساله اعتباری به کتابخانه‌ها اختصاص داده می‌شود.

فضیلت‌پور با اشاره به کمک‌های مردمی گفت: ظرف سه سال گذشته حدود شش میلیارد و 300 میلیون تومان در این بخش هزینه شده که امسال نیز به دستور استاندار، یک میلیارد تومان به ما اعتبار داده می‌شود. البته ما برای حفظ وضع موجود کتابخانه‌ها نیازمند پنج میلیارد تومان اعتبار هستیم که همین مقدار تعیین‌شده از سوی استاندار نیز شروع خوبی است.


همچنین خوانساری - دبیر سیزدهمین گردهمایی مدیران کل کتابخانه‌های عمومی کشور - در سخنانی گفت: در این سمینار دو بخش عمده‌ گردهمایی مدیران، افتتاحیه و اختتامیه و دیگر برنامه‌ها وجود دارد. بخش دیگر شامل کارگروهان است که شاید قدم اول برای پیگیری نهاد است.

او اضافه کرد: این همایش دارای شش کارگروه است که عبارت‌اند از: کارگروه مطالعه مفید، خدمات کتابخانه‌ها، مشارکت و منابع ملی، انجمن‌ها، آموزش و فن‌آوری اطلاعات.


روان‌دوخت - مدیر تهیه نقشه راه و توسعه عمرانی کتابخانه‌های عمومی - نیز گفت: ما تقریبا طی هشت ماه ابتدای سال دو نقشه عمرانی با هماهنگی مدیران تهیه کرده‌ایم. ایجاد کتابخانه‌های موردنیاز به لحاظ استاندارد یکی از طرح‌های ما بوده است. همچنین بر اساس جمعیت شهری در هر شهر باید به ازای هر 25هزار نفر یک کتابخانه وجود داشته باشد، که بر اساس آمار جمعیتی و برآورد و سند چشم‌انداز، برنامه‌های آن را به تفکیک مشخص کرده‌ایم.

وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های مشخص‌شده، حداقل تا پایان برنامه چشم‌انداز به 89 کتابخانه استاندارد نیازمندیم. متأسفانه معیار و برنامه مدونی برای ساخت و ساز کتابخانه‌ها وجود نداشته است. استاندارد نبودن کتابخانه‌ها باعث شده استقبال و بازدهی لازم را نداشته باشند.

گردهمایی مدیران کل کتابخانه‌های عمومی کشور از سوم تا پنجم اسفندماه در اهواز برپاست.

۱۳۸۷/۱۲/۰۵
 مطالب مرتبط 
نویسندگان در کتابخانه‌های محلی چه می‌کنند؟
افتتاح کتابخانه‌ی تخصصی شهید چمران
20 هزار قطعه عکس تاریخی کتابخانه دانشگاه تهران دیجیتالی شدند
500هزار جلد کتاب فهرست‌‌نویسی می‌شوند
اسناد تجاری ادوار اول تا پنجم مجلس ‌شورای ملی(1285-1304)
اعتراض جهانی به فست فود! روبروی کتابخانه‌ی اسکندریه
نسخه‌ی نفیس "الدعا" رونمایی شد
کتابخانه‌های ارومیه تجهیز می‌شوند
1500 کتاب به خط بریل در قم
کتابخانه‌های رودبار، پس از 19سال بلاتکلیفند
کتاب 117ساله در کتابخانه‌ی عمومی ملکان
کتابخانه‌ی 270میلیون یورویی به‌جای فرودگاه
راه‌اندازی کتابخانه در قطارهای مازندران
تجهیز کتابخانه مجلس به مرکز مرمت در خلاء
کتابخانه‌ی کوثر اهواز را مترو پایین کشید
تمام مقالات حفاظت و مرمت آثار تاریخی
19 کتابخانه‌ی استاندارد برای اردبیل
کتابخانه‌ی زندان سبزوار عمومی شد
آینده‌ی کتاب با اینترنت متحول می‌شود
تمام استان‌های کشور صاحب کتابخانه‌ی مرکزی می‌شوند
راه‌اندازی نخستین کتابخانه‌ی بدون کتابدار
کتابخانه‌ها به "نمایه" مجهز می‌شوند
"همارا" تا پایان سال در دسترس کتابخانه‌ها
کتابخانه "حسین جیگاره" به کتابخانه مجلس اهداء شد
"حسن ره‌آورد" عکس‌ها و کتابهای خود را به کتابخانه مجلس اهداء کرد
همایش "آرشیو برای همه" در سطح ملی برگزار می‌شود
"اجازات رجال و درایه الحدیث" آستان قدس منتشر شد
کتابخانه ملی نماینده‌ای در اجلاس کتابداران مسلمان نداشت
"ارتقای مطالعه‌ی مفید" مدیر کل ندارد
اعلام پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی کتابداری
فرانسوی‌ها به جنگ "گوگل" می‌روند
کتابخانه‌ای برای 150سال آینده‌ی مجلس
کتابخانه‌ی انقلابی مجلس افتتاح شد
امانت‌دهی اینترنتی کتاب در کتابخانه‌های گیلان
22 بهمن؛ افتتاح موزه‌ی مجلس
کتابخانه‌ی 125 میلیون دلاری گوگل راه‌اندازی می‌شود
طرح توسعه‌ی کتابخانه‌ی مجلس
مجمع خیرین کتاب در کشور راه اندازی می‌شود
7هزار جلد کتاب چاپ‌سنگی روی نت
هر هفته 1000 نسخه خطی تصویر برداری می‌شود
کتابخانه‌ای برای نابینایان ارومیه
اجلاس کتابداران مسلمان در مالزی
انتخاب دانشجو و کتابدار نمونه جدی‌تر می‌شود
آثار چارلز دیکنز اینترنتی شد
کهن‌ترین کتاب فارسی در کتابخانه‌ی ملی اتریش!
یک‌میلیون و 200هزار عنوان کتاب در کتابخانه الکترونیکی شیراز
همایش حامیان نسخ خطی در شکلی جدید
"ادویه القلبیه" و دیگر آثار در دست انتشار کتابخانه مجلس
کتابخانه‌های شهرداری قانونی نیست!
150 ربع سکه برای کتابخوانان تهرانی

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
مجرمان را پیدا کنند... به وابستگى‏هاى سازمانى آنها هم هیچ نگاه نکنند و باید مجازات شوند...رهبر انقلاب4.6.1388
پایگاه خبری حوزه‌ی هنری
سفارش بدهید: 33355577
"امید و دلواپسی"
اینجا متعلق به شماست
پیوندها
جشنواره سرود و شعارهای امروز انقلاب اسلامی
تحریم تجاری اسرائیل
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام