آخرین اثر مرحوم مهرداد اوستا، با عنوان «منطق زیبایی و انسانشناسی در ادبیات»، به کوشش بهروز ایمانی، از سوی مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری منتشر شد.
به گزراش ایبنا به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، کتاب «منطق زیبایی و انسانشناسی در ادبیات» در پنج بخش، از سوی مرکز آفرینشهای ادبی حوزه تدوین شد.
ایمانی درباره این کتاب گفت: محور پژوهش در این اثر، شناخت انسان و اندیشه اوست.
وی با بیان اینکه دو بخش از این کتاب به تاویل و تفسیر دو اثر از دو شاعر بزرگ زبان فارسی اختصاص دارد، توضیح داد: اوستا در بخش تاویل و تفسیر داستان «طوطی و بازرگان» مثنوی معنوی، به رمزگشایی و شرح این قصه تمثیلی بر پایه انسانشناسی پرداخته. بخش پایانی این کتاب نیز «در تاویل و شرح منطقالطیر عطار نیشابوری» است. از نگاه نویسنده، عطار در این منظومه، سرگذشتی تمثیلی، استعاری از سیر و سفر خویش را باز گفته.
این پژوهشگر با تاکید بر اینکه استاد اوستا فرصت نیافته بود تا برخی کاستیها را در این کتاب برطرف کند، افزود: درصدد بودیم تا پراکندگیها و آشفتگیهای متن را سامان دهیم و کاستیها را با استناد به منابع برطرف سازیم.
این کتاب دومین کتاب مرحوم اوستا با موضوع رمزگشایی ادبیات کهن ایران زمین است.