کتاب نیوز  شناسنامه

بصیرت در اندیشه بزرگان تفکر اسلامی

پژوهش «بصیرت در اندیشه بزرگان تفکر اسلامی» در هشت بخش و با عناوینی همچون «اهمیت بصیرت»، «مفهوم بصیریت»، «مراتب بصیرت» توسط مدیریت پژوهش اداره کل پژوهش و آموزش سیما صورت گرفته و منتشر شده است.

به گزارش فارس به نقل از اداره کل پژوهش و آموزش سیما، «وحدت ملی»، «مردم‌سالاری دینی»، «عدالت»، «سکولاریسم»، «آزادی»، «اخلاق فاضله»، «برزخ» و «بعثت» برخی از مفاهیمی است که تاکنون در مدیریت پژوهش اداره کل پژوهش و آموزش سیما صورت گرفته است.

این اداره کل به تازگی پژوهشی با عنوان «بصیرت در اندیشه بزرگان تفکر اسلامی» را تدوین و برای استفاده علاقمندان عرضه کرده است.

بر اساس این گزارش، این تحقیق در هشت بخش با عناوین «اهمیت بصیرت»، «مفهوم بصیریت»، «مراتب بصیرت»، «مصادیق انسان‌های بصیر و بی‌بصیرت»، «آثار بصیرت»، «روش‌های پیدایش و تقویت بصیرت»، «موانع بصیرت» و «در چه مواردی باید بصیرت داشت؟» صورت گرفته و حاصل آن هم اکنون برای برنامه‌سازان و مدیران رسانه ملی قابل استفاده است.

قرآن کریم، پیامبر اسلام (ص)، حضرت علی (ع)، امام رضا (ع)، حضرت زینب (س)، استاد شهید مرتضی مطهری، خواجه انصاری و مقام معظم رهبری برخی از بزرگانی هستند که در تدوین این پژوهش از نظرها و دیدگاه‌های آنها استفاده شده است.

حاصل این پژوهش از نظر موضوعی شامل مواردی همچون «بصیرت به معنای چشم و گوش برزخی است»، «قلب ریاکار سبب از میان رفتن بصیرت ملکوتی»، «بصیرت قلب در عالم آخرت»، «علامت جهنمیان نداشتن بصیریت و معرفت»، «لزوم بصیرت در انتخاب مسیر و حرکت»، «بصیرت خداوند» و «بصیرت و صبر رمز پیروزی امام خمینی» است.

«مصادیق انسان‌های بی‌بصیرت»، «غیرت دفاع از دین»، «عرفان؛ منشاء بصیرت و تقرّب به خداوند متعال»، «قرآن مجید مایه بصیرت»، «غفلت؛ سبب دوری از بصیرت»، «گناه؛ حجابی بر بصیرت انسانی» و «بصیرت داشتن در انتخاب خبرگان» دیگر موضوعات این پژوهش را تشکیل می‌دهد.

در مقدمه این پژوهش می‌خوانیم: «بصیرت مفهومی قرآنی است که ترجمه فارسی آن ممکن نیست. این واژه مصادیق متعدد دارد و شامل گشوده شدن باطن یا چشم و گوش برزخی و نیز تفکر، تدبر عقلی و علمی، هوشیاری در اثر تقوا و مراقبتی که در مؤمن ایجاد می‌شود و از آن به «فراست» و «زیرکی» تعبیر می‌کنند و همچنین قدرت تحلیل در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و معانی دیگری می‌شود که در این جزوه تفضیل شده است.

این اثر نیز مانند پژوهش‌های اخیر اداره کل در قالب گرافیکی متفاوتی ارائه شده است.
۱۳۸۸/۱۱/۰۷
 مطالب مرتبط 
پیش فروش چاپ جدید "صحیفه امام"
امام خمینی(ره) عارف ناشناخته در ایتالیا
یک لوح فشرده برای شهید مصطفی خمینی
مبانی تصمیم‌گیری استراتژیک امام(ره)
جایزه هنری "امام و انقلاب اسلامی"
"جهاد النفس" امام خمینی(ره) آلمانی شد
امام خمینی قلب بونو را فتح کرده است

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
کسی برای کشتن آ‌دمها‌ به جنگ نمی‌رفت
سعی کردم در داستان هایم آدم هایی را بسازم که واقعی باشند... به جنگ می‌رفتند تا نفس خودشان را بکشند... قبل از عملیات کسی بود که به هر کس می‌رسید می‌گفت در این عملیات یک گونی سر برایتان می‌آورم... جنگ با آدم هایش تفسیر می‌شود، حوادث خیلی مهم نیست؛ اتفاقاتی که در جنگ ما افتاد در جنگ ویتنام هم افتاده است... درباره روح کلی جنگ، تحقیق کلی و تئوریک نکردیم...
۱۳۸۹/۰۴/۱۵
اقتصاد فرهنگی و فرهنگ اقتصادی/ عماد افروغ
هرقدر هم که ارزش های ناب داشته باشیم بالاخره باید این ارزشها را اجرا کنیم. اجرای این ارزشها نیاز به ابزار اقتصادی دارد... ما نمی توانیم فرهنگ را به اقتصاد تقلیل دهیم و یا برعکس... یک فرهنگ مادی گرا و لذت گرا حکم فرما شده است و همه چیز حکم "وسیله" پیدا کرده است.
۱۳۸۹/۰۴/۱۰
"بی‌طرفی" در نظارت / محمد سروش محلاتی
رعایت شرط «عدالت» در فقهای شورای نگهبان، موجب آن نمی‌شود که در نظر گرفتن شرط دیگری با عنوان «عدم تهمت»، یا «عدم غرض ورزی»، یا «عدم وابستگی به گروه‌ها و جریانات سیاسی»، ضرورت نداشته باشد... بی اعتمادی به رده‌های بالای تصمیم‌گیری در کشور، حکومت را در معرض «بی اعتمادی» قرار می‌دهد.
۱۳۸۹/۰۴/۲۹

بایگانی
جن‌گیری در تماشاخانه ایرانشهر
آدم آدم است: با بازیگران انگلیسی
فیلمساز سال آسیا از تایوان
اجرای نمایشهای خیابانی از عیدفطر
شمرون میزبان نمایشگاه بقاع متبرکه
عکس سفره‌های ایرانی اسلامی
نغمه‌ای زیر خاکستر: 6قطعه از دستان
"داستان اسباب بازی 3" پر فروش‌ترین انیمیشن تاریخ سینما
شماره‌ی جدید "دنیای تصویر"
پرونده‌ای برای تئاترهای لاله‌زاری
فیلمنامه‌ی "آقای دیدز به شهر می‌رود"
"حرم در تصویر" در نگارخانه اندیشه
کاتالوگ "باغ ایرانی" در ایتالیا
هنر معاصر ایران از نگاه "دیگری"
نمایشگاه آثار نفیس خطی قرآن کریم
نمایشگاه "سی و سه" در خانه هنر

بایگانی  
فن اژدها کشی
علیرضا فتوحی سیاه پیرانی
کسی که آمدنی است
سید مهدی شجاعی
فرهاد
احمد غلامی
ماست روی بلوز ما / فصل‌6 بابانظر
شهید محمدحسن نظرنژاد
خری در پوست آدمیزاد
سید علی میرفتاح
زن ناشناس
ژان فروستیه/ ابوالحسن نجفی
خواب تلخ
سمیه کاووسی

بایگانی  
چه کنم؟ حرف دلم را بزنم یا نزنم؟
زنده‌یاد قیصر امین پور
در هجوم بغض‌ها ای صبور استوار
سعید بیابانکی
بوق ممتد علیرضا قزوه
ناصر فیض
آب در سماور کهنه
زنده‌یاد سلمان هراتی
این که دل‌تنگ توام اقرار می‌خواهد؟
مهدی مظاهری

بایگانی  
پیامهای تبریک رئیس‌جمهور
شهرام شکیبا
مناظره‌ی فردوسی‌پور با ده‌نمکی
محسن حدادی
دفاع‌سهمگین‌میلانی‌از"تسویه‌‌حساب"
محسن حدادی
چندروایت‌معتبر از یک ‌افسانه‌ی‌نوروزی
رویا صدر

بایگانی  
نشستن با کتاب
برای غربت فتح
میان اشک و لبخند
10جلد برگزیده‌ی 2008

بایگانی  
و اینک آخر الزمان...
سمیه کاووسی
مبادا خون سیاوش بر زمین بریزد
مرجان فولادوند
بوی پیراهن یوسف
حسین شرفخانلو

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
مجرمان را پیدا کنند... به وابستگى‏هاى سازمانى آنها هم هیچ نگاه نکنند و باید مجازات شوند...رهبر انقلاب4.6.1388
فروش اینترنتی کتاب دانشجویی
سفارش بدهید: 33355577
اینجا متعلق به شماست
پیوندها
رادیو پنج روز
تحریم تجاری اسرائیل
یاری سالمندان برای زندگی کردن
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام