کتاب نیوز  شناسنامه

حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام

کتاب «حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام» نوشته راشد الغنوشی، رهبر حرکت اسلامی «النهضه» تونس به همت سید هادی خسروشاهی ترجمه و باز چاپ شد.

به گزارش ایبنا به نقل از مرکز بررسی‌های اسلامی قم، بسیاری از تحلیل‌گران، آینده انقلاب کنونی مردم تونس را به دلیل نداشتن رهبری واحد، مبهم توصیف می‌کنند، اما به نظر می‌رسد خبر حضور الغنوشی با وجود پایگاه مردمی بالای وی در تونس می‎تواند تاثیرات مهمی بر آینده سیاسی این کشور بگذارد. از این روز به نظر می‌رسد مطالعه کتاب حاضر خالی از لطف نباشد.
 
مجموعه مقالات این کتاب به مناسبت‏های مختلف به همت خسروشاهی، ترجمه و در روزنامه اطلاعات منتشر شده‌اند و به مناسبت پانزدهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به صورت کتابی مستقل توسط انتشارات موسسه اطلاعات به چاپ رسیده‌اند.

مباحث کتاب درباره انقلاب اسلامی ایران و رهبری این حرکت است که موجب تجدید حیات جهان اسلام شد و به همین دلیل، مترجم نام این کتاب را «حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام» انتخاب کرد.

این اثر از یک مقدمه (درباره مولف و کتاب) و چهار بخش تشکیل شده است. بخش نخست این کتاب «امام خمینی و رهبری حرکت‌های اسلامی، اخوان المسلمین، جماعت اسلامی و حرکت اسلامی ایران» نام دارد که نویسنده در آن به مقایسه تطبیقی سه حرکت اسلامی برجسته معاصر در جهان اسلام می‏پردازد و ویژگی‏ها و تمایزات امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی را نسبت به دیگر حرکت‌های اسلامی معاصر به اثبات می‏رساند.

مقاله «انقلاب اسلامی ایران، پیشتاز حرکت جهانی اسلام» بخش دوم و مقاله «تجدید حیات اسلام: حاکمیت علما یا روشنفکران» عنوان بخش سوم کتاب را تشکی می‌دهند. بخش چهارم کتاب نیز گفت‌وگوی نشریه «العقیده» الجزیره با راشد الغنوشی درباره حرکت اسلامی تونس و ایران اسلامی است که طی آن دیدگاه‏های حرکت اسلامی «النهضه» درباره انقلاب اسلامی ایران تبیین می‏شوند.

«راشد الغنوشی» سال 1940میلادی در روستای غنوش نزدیک تابس ـ جنوب تونس ـ به دنیا آمد، تحصیلات خود را در دانشگاه «الزیتونه» به پایان رساند و سال 1963 برای ادامه تحصیل به سوریه و مصر و سال 1968 به فرانسه رفت و در هر سه کشور به تکمیل مطالعاتش در رشته فلسفه و علوم اجتماعی پرداخت. وی پس از مراجعت به تونس به تدریس فلسفه مشغول شد و با نشر ماهنامه «المعرفه» در اوایل سال 1970 نخستین هسته‏های حرکت اسلامی تونس را تشکیل داد و به همین دلیل با مشکلات فراوانی مواجه شد، حتی تا پای چوبه دار رفت و به خارج از کشور تبعید شد. الغنوشی آثار، تألیفاتی در حوزه اجتماعی و فلسفی اسلامی دارد که برخی از آنها در کشورهای مصر، سودان، تونس، الجزایر، ترکیه، فرانسه و ایران چاپ و منتشر شده‌اند.

انتشارات اطلاعات کتاب «حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام» استاد راشد الغنوشی را در 128 صفحه و در قطع رقعی، برای نخستین بار در سال 1372 منتشر و سال 1377 آن را تجدید چاپ کرد. این کتاب اکنون بازچاپ شده است.
۱۳۸۹/۱۰/۲۹
 مطالب مرتبط 
چاپ سوم "اقلیم خاطرات" عروس امام (ره)
مقایسه‌ی امام خمینی(ره) و جمال عبدالناصر
نگاهی به اندیشه‌های فقهی امام‌(ره)
خاطرات کادر پزشکی از ایام بیماری امام(ره)
چاپ سوم 99قصه از زندگی امام‌خمینی(ره)
خاطرات سال‌های نجف امام خمینی(ره)
"اقلیم خاطرات" دوجلدی می‌شود
خاطرات مصطفی حائری زاده از امام(ره)
نامه‌های امام (ره) به سید احمد: وعده دیدار
چاپ پنجم "خاطرات آیت الله پسندیده"
دموکراسی از دید امام(ره) و دیوید بیتهام
اهمیت و جایگاه عدالت در اندیشه‌ی امام(ره)
"خاطرات سال‌های نجف" در دو جلد
ترور از دیدگاه اسلام و امام خمینی(ره)
چیستی و چرایی جنگ در بیانات امام (ره)
جلد دوم دفاع‌مقدس در بیانات امام‌(ره)
انقلاب و جمهوری اسلامی در گفتار امام(ره)
مجموعه 2جلدی "خاطرات سال‌های نجف"
امام خمینی(ره) رهبر اصول و اهداف در کانادا
دو نامه از امام روح‌الله الموسوی الخمینی(ره)
پیش فروش چاپ جدید "صحیفه امام"
شما دلتان نسوزد / اوریانا فالاچی
امام خمینی(ره) عارف ناشناخته در ایتالیا
منبع‌شناسی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی رونمایی شد
امام خمینی(ره) و بیداری اسلامی
بصیرت در اندیشه بزرگان تفکر اسلامی
انتشار اینترنتی 30 اثر امام خمینی(ره)
فقط پاره کردن عکس امام جرم است؟/ محمد مهاجری
امام‌خمینی(ره) از ولادت تا ولایت
زندگی‌نامه سید احمد خمینی: مشاور امین
حکایت‌هایی از امام(ره)در"باخورشید تاسپیده"
دفاع‌مقدس در بیانات امام‌خمینی(ره)
20 خاطره از امام‌(ره) به روایت عربلو
خاطراتی از امام در دبستان رفاه
"ماجراهای کتاب و کتابخوانی" امام
انتشار مجموعه "رفتار شناسی" امام‌(ره )
یک لوح فشرده برای شهید مصطفی خمینی
"امیر قافله عشق" به روایت همایون همتی
مبانی تصمیم‌گیری استراتژیک امام(ره)
چاپ پنجم گفتگوهای فالاچی
خاطرات آیت‌الله پسندیده به چاپ‌چهارم رسید
چگونگی ورود کتاب به زندان‌های ساواک
چگونگی رسیدن انقلاب به نقاط دورافتاده
نگاهی به چهل سال مبارزات مردم نیشابور
گوشه‌هایی از خاطرات امام(ره) در نجف
انتشار دو جلد دیگر از کتابشناسی توصیفی انقلاب اسلامی
تا همیشه آشنا
دو جلدی حیات و مبارزات امام خمینی(ره) در باکو
سیره‌ی عملی امام روح‌الله در خانه‌ها
رونمایی از صحیفه انگلیسی حضرت روح الله

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
تقدیر رییس سازمان سینمایی از گونترگراس! / کیوان کثیریان
بار پیش که با نامه‌ی ناشیانه و حمایت بی‌جهت از "فون تریه" و واکنش تحقیرآمیز فیلمساز دانمارکی، حیثیت برای ما باقی نگذاشت، این بارهم با این موضع گیری در برابر شعر گونترگراس، همان آبروریزی تکرار شد. آخر وقتی مسوول بلندپایه فرهنگی یک مملکت تا این اندازه ناشی باشد، روی مردم آن کشور چه حسابی می کنند؟
۱۳۹۱/۰۱/۲۱
مطبوعات ایرانی به همت سیدفریدقاسمی
مشاهیر و مفاخر این وادی را هم در برابر ما نشاند تا دریابیم چه چهره‌های فرهنگی بزرگی روزنامه‌نگار بوده‌اند؛ سید با این کارش واژه ژورنالیست را که غالبا از سر عناد به‌کار گرفته می‌شد با معرفی مفاخر این رشته عمق داد... دعا می‌کنم کسالت فعلی سید هر چه زودتر برطرف شود و از تازه‌ترین مرحله عزلت نشینی هم کمی فاصله بگیرد.
۱۳۹۱/۰۱/۲۷
چه چیز بر حاکمان مسلمان حرام است؟
امکان ارتباط مستقیم با حکام، صرفا برای آن نیست که فقیران و محتاجان و گرفتاران، با «عرض حاجت» و دراز کردن دست، ذلت سؤال و خفت درخواست را به نمایش گذارند و به لقمه نانی برسند، چه اینکه فلسفه این «بار عام» دادن، فراهم آمدن مجال دست بوسی نیست، بلکه این ارتباط برای آن است که فرمانروایان، از واقعیت های زندگی مردم اطلاع پیدا کنند، و بجای آنکه به اتکای گزارشهای مکتوب کارگزاران خود و یا به استناد نظرات دولتمردان، درباره ی وضع جامعه داوری نمایند، بر مبنای «مشاهدات» خود از «متن مردم» و «عموم شهروندان»، قضاوت کنند.
۱۳۹۱/۰۲/۲۷

بایگانی
بابک حمیدیان با "مکبث" در ایرانشهر
«چمران» در قاب تصویر حاتمی‌کیا
نمایشگاه نقاشیخط در گالری ساربان
"مشق مُشتاقی"در موزه هنرهای معاصر
اجرای گروه شهنازی در تالار وحدت
"این شرح بی‌نهایت" با صدای کرامتی
رونمایی از "موسیقی نوروز و بهار ایرانی"
"تا اشکستان" در فرهنگسرای نیاوران
"آژانس شیشه‌ای" انیمیشن می‎شود
"پس از سقوط" آرتور میلر در ایرانشهر
گرامیداشت درویش طالقانی در دوسالانه بین‌المللی خوشنویسی ایران
سریال شهید چمران در مراحل پایانی
تحریم اکران برخی از فیلم‌‎ها در حوزه هنری
"گل‌های جنگ" در گالری اعتماد
نمایشگاه سالانه‌ی انجمن مجسمه‌سازان
"نارنجی پوش" مهرجویی از چهارشنبه

بایگانی  
ساعت تولد بچه‌ی سیزدهم
راد والاس / ملیسا وفایی کیا
حمام
سید علی موسوی
اژدهای پنجاه و یکم
هی وودبرون
سه فصل از سقای آب و ادب
سید مهدی شجاعی
دو شاه و دو هزارتو
خورخه لوئیس بورخس/م.طاهرنوکنده
فن اژدها کشی
علیرضا فتوحی سیاه پیرانی
کسی که آمدنی است
سید مهدی شجاعی

بایگانی  
با خاطرات کهنه به کابل بیا بهار
فایقه جواد مهاجر
این وزیر می‌شود، آن به زیر می‌شود
محمدکاظم کاظمی
لطف بهار عارفان در تو نگاه کردنست
محمدحسین شهریار
و بی خیال رها می‌کنی مرا در برف
مهرداد نصرتی
عشق آغاز آدمی‌زادی ست
هوشنگ ابتهاج

بایگانی  
گام به گام درمان یک بیماری
رویا صدر
پیامهای تبریک رئیس‌جمهور
شهرام شکیبا
مناظره‌ی فردوسی‌پور با ده‌نمکی
محسن حدادی
دفاع‌سهمگین‌میلانی‌از"تسویه‌‌حساب"
محسن حدادی

بایگانی  
نشستن با کتاب
برای غربت فتح
میان اشک و لبخند
10جلد برگزیده‌ی 2008

بایگانی  
و اینک آخر الزمان...
سمیه کاووسی
مبادا خون سیاوش بر زمین بریزد
مرجان فولادوند
بوی پیراهن یوسف
حسین شرفخانلو

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
اینجا متعلق به شماست
پیوندها
رادیو پنج روز
پاتوق کتاب
تحریم تجاری اسرائیل
یاری سالمندان برای زندگی کردن
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام