کتاب نیوز  شناسنامه

مصحف تاریخی قرآن کریم دزدیده شد!

ناپدید شدن یکی از نسخه‌های قدیمی قرآن که در موزه سرینگار کشمیر نگهداری می‌شد اختلافات کشمیر و هند را افزایش داده است.

این خبر که تمام مقامات کشمیری را نگران کرده، به تهاجم فرهنگی هند علیه کشمیر تعبیر شده است.

"نعیم احمدخان" رهبر حزب حریت کشمیر با ابراز نگرانی از این اتفاق گفت: «ناپدید شدن این قرآن، تهاجم فرهنگی دولت هند علیه کشمیری‌ها است. این نسخه قدیمی قرآن، قرن‌ها بود که توسط کشمیری‌ها در موزه سنگاپور حفظ می‌شد و هندی‌ها در یک توطئه و دسیسه بزرگ آن را ربوده‌اند تا به فرهنگ ما آسیب برسانند.»

وی ادامه داد: «ما شدیدا نگران تعرض فرهنگی علیه کشمیر و دزیده شدن کتاب مقدس اسلامی هستیم و آن را محکوم می‌کنیم. این مسئله نشان می‌دهد که کشمیری‌ها در هیچ جای هند امنیت ندارند. با این همه برای یافتن(!) کتاب کلام خدا از هیچ کاری دریغ نخواهیم کرد.»

این قرآن به خط " آئورانگزب" امپراتور مغول و با طلا و زعفران نوشته شده است. اخبار رسیده حاکی از این است که این نسخه حدود چهار سال قبل از موزه به سرقت رفته، اما خبر آن به تازگی فاش شده است. برخی شایعات نیز حاکی از این است که خود کارکنان موزه در این سرقت دست داشته‌اند، چون بارها نسخه‌های گرانب‌ها را به قیمت‌های کلان به خارجی‌ها فروخته‌اند.

 به گزارش مهر به نقل از پست نیوز سنگاپور، دولت کشمیر پس از اطلاع از به سرقت رفتن این قرآن، نیروهای ویژه ای را جهت بازگرداندن آن به کار گماشته است. یک مقام کشمیری، به سرقت رفتن قرآن را نوعی از دست رفتن میراث مسلمانان خوانده و دهلی نو را مسئول این سرقت دانسته است.
 

۱۳۸۶/۰۸/۱۳
 مطالب مرتبط 
آیت‌الله یزدی ترجمه‌ی قرآن کریم را وقف کرد
قرآن 400 ساله رونمایی می‌شود
موانع انسجام اسلامی
آیت‌الله مکارم: وظیفه‌ی وزارت ارشاد است
جمعه آئین سالگرد درگذشت محمدی اشتهاردی
پیامبر اعظم(ص) به روایت کارن آرمسترانگ

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
پژوهشکده فرهنگ و معارف
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام