کتاب نیوز  شناسنامه

همزیستی مسالمت‌آمیز اسلام با حقوق بین‌الملل

کتاب همزیستی مسالمت آمیز در اسلام و حقوق بین‌الملل به قلم محمد مهدی کریمی‌نیا به چاپ دوم رسید.

مرکز انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) کتاب همزیستی مسالمت آمیز در اسلام و حقوق بین‌الملل به قلم محمد مهدی کریمی‌نیا را منتشر کرد. این کتاب در سه بخش به بررسی جنبه‌های تاریخی و دلایل موجود در ضرورت مساله همزیستی مسالمت آمیز در اسلام و حقوق بین‌الملل پرداخته است.

نویسنده در بخش نخست کتاب در پنج فصل به تعریف همزیستی مسالمت‌آمیز در لغت و اصطلاح حقوق بین‌الملل، دلایل اصل حقوقی بودن همزیستی مسالمت آمیز، تاریخچه، بررسی این مساله در ادیان، اصول حاکم بر همزیستی مسالمت آمیز و ضرورت آن پرداخته است.

برابری، تساوی حاکمیت‌ها، وفای به عهد، شناسایی، تعاون و مشارکت از اصول همزیستی مسالمت آمیز است که در فصل چهارم از بخش نخست این کتاب به آن اشاره شده است. در پاره‌ای از این فصل می‌خوانیم: «تعاون و مشارکت ابعاد گوناگونی دارد که از جمله آن همکاری بین‌المللی برای تامین صلح و همزیستی است؛ چه این که صلح نیاز همه جوامع بشری است و تلاش همگان برای تامین آن ضرورت دارد.»

همزیستی مسالمت آمیز و ساختار سازمان ملل، رابطه همزیستی مسالمت آمیز با دیگر اصول حقوق بین الملل و همزیستی مسالمت آمیز، معاهده‌ها و اسناد بین المللی عنوان سه فصل بخش دوم این کتاب است. نویسنده در این بخش با بررسی تاریخچه سازمان ملل، حفظ برتری دولت‌های بزرگ، عدم تفاهم دولت‌های بزرگ وارسایی قانونگذاری و اجرایی را از مشکلات موجود در ساختار سازمان ملل برمی‌شمرد که وجود آن تامین صلح و همزیستی مسالمت آمیز را بامشکل روبه‌رو می‌کند.

بخش پایانی این کتاب در چهار فصل به بررسی دیدگاه اسلام درباره همزیستی مسالمت آمیز، اصالت صلح و همزیستی یا جنگ در اسلام، حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) و همزیستی مسالمت آمیز با غیر مسلمانان در قانون اساسی پرداخته است که در پاره‌ای از آن آمده است: «صلح در صمیم اسلام نهفته است. کلمه اسلام از سلم و کلمات سَلَم، سلام و سلامت نیز از همان مشتق است و از نظر مفهوم یعنی طلب سلامت برای جهان و نیز مسالمت در رفتار با مردم است که به تبع آن نوعی رضایت نفس، طمانینه و آرامش حاصل می‌شود. سلام از اسامی خدای متعال است.»

چاپ دوم کتاب همزیستی مسالمت آمیز در اسلام و حقوق بین‌الملل به قلم محمد مهدی کریمی‌نیا در سال جاری با شمارگان 1500 نسخه از سوی مرکز انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر شده است.

۱۳۸۷/۰۱/۱۸
 مطالب مرتبط 
شایستگان تقدیر کتاب سال معرفی شدند
نگاه اسلام به فقر و فقرزدایی
کتب‌دانشگاهی نه بومی است نه اسلامی
مناسبات اخلاق و سیاست اسلامی
زن مسلمان از نگاه یک مستندساز ترکیه‌ای
معرفی برندگان سیزدهمین دوره‌ی کتاب سال کرمان
توضیح‌المسائل آیت‌الله بهجت به چاپ هشتاد رسید!
تمدید فراخوان جشنواره نقد کتاب
"گفتمان حدیثی بغداد و قم" منتشر شد
بررسی مکتوب "دین و فرآیند جهانی شدن"
اولین گزارش جامع از چیستی "پژوهشگاه حوزه و دانشگاه"
"سیرک هولوکاست" در راه است
"جهانی شدن اخلاق" منتشر می شود
دویست و یکمین پگاه حوزه منتشر شد
پرسمان قرآنی نبوت، منتشر شد
فصلنامه "بانوان شیعه" منتشر شد

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
پژوهشکده فرهنگ و معارف
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام