کتاب نیوز  شناسنامه

برازش: از فواد عبدالباقی الهام گرفتم

تالار نگهداری از فهرست‌های نسخ خطی کتابخانه ملی صبح روز سه شنبه همزمان با اهدای نخستین مجموعه شامل 4521 فهرست نسخ خطی توسط مدیر شبکه اول سیما افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم "حبیب الله عظیمی" معاون کتابخانه ملی با اشاره به اهمیت نسخه‌های خطی، گفت: «به جرات می توان گفت نیمی از نسخ خطی موجود در جهان به زبان عربی و نیمی دیگر به زبان فارسی است و حق این بود که یک دانشمند ایرانی با جمع آوری فهرست این نسخ به معرفی آنها اقدام کند و آن شخص کسی نبود جز شیخ آقا بزرگ تهرانی که 26 جلد کتاب زریعه را در فهرستی تدوین کرد و پس از او هم فهرست‌های نسخ خطی خوب و عالمانه‌ای در ایران تدوین شد تا اینکه به بحث نرم افزار رسیدیم.»

عظیمی اضافه کرد: «در این برهه نیز انتظار می‌رفت که برنامه ای نرم افزاری برای فهرست‌های نسخ خطی تدوین شود و علیرضا برازش - مدیر شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران - پس از انجام کارهای بسیاری در مسیر تدوین فهرستهای بحار الانوار و کتب اربعه، به چنین فکری افتاد. او سالیان زیادی زحمت کشید و فهرستهای نسخه های خطی کتابخانه های دنیا را جمع آوری کرد و امروز هم در حدود پنج هزار نسخه را به مصلحت خود به کتابخانه ملی اهدا کرد.»

علیرضا برازش نیز در این مراسم گفت: «من در طول عمر کاری ام به فهرست نگاری مشغول بوده ام و در دوره دبستان هم مسئول کتابخانه مدرسه مان بودم و مدیر مدرسه و معاون مان کارهای من را تعقیب می کردند و از سرعتی که من در کارم داشتم و مراجعان کتابخانه را راه می انداختم تعجب می کردند. در ادامه کارم در موسسه "نشر حدیث" با الگو گرفتن از فواد عبدالباقی - از گردآورندگان فهرست‌های نسخ خطی در جهان - نزدیک به 55 هزار صفحه از احادیث شیعه را در فهرست‌هایی گردآوری کردم.»

وی با اشاره به مجموعه اهدایی اش به کتابخانه ملی افزود: «مجموعه فهرست‌های حاضر تقریباً تمام فهرستگان نسخه‌های خطی اسلام و ایران در جهان است که گردآوری کردم و هدفم این بود که اطلاعات این مجموعه را وارد نرم افزاری کنم تا مورد استفاده محققان و طالبان علم قرار گیرد و از دوباره کاری جلوگیری شود اما با وجود کوشش‌هایی که با همکاری دیگر دوستان انجام دادیم، تاکنون این کار نشده است و فهرست‌های اهدایی به صورت امانت نزد من بود؛ البته باید گفت مالک اصلی آنها دولت جمهوری اسلامی است و حق هم همین بود که به کتابخانه ملی که مادر کتابخانه‌های ایران است، اهدا شوند.»

در مراسم اهدای 4521 فهرست نسخه خطی کتابخانه‌های مختلف جهان به کتابخانه ملی که به منظور تجلیل از برازش برپا شده بود، وی با امضای یکی از این فهرست‌ها و اهدای آن به علی اکبر اشعری، رسماً مجموعه فوق را به کتابخانه ملی سپرد. در ادامه نیز اشعری با اهدای لوح سپاس و جوایزی از این اقدام مدیر شبکه اول جمهوری اسلامی ایران تقدیر کرد.

در ادامه این مراسم همچنین تالار نگهداری از فهرست‌های نسخ خطی در کتابخانه ملی با عنوان "تالار شیخ آقا بزرگ تهرانی" افتتاح شد.

مجموعه فوق را برازش از کتابخانه‌های 39 کشور جهان شامل کشورهای اروپایی، آمریکایی، عربی، آفریقایی، شبه قاره (هند و پاکستان) و ترکیه جمع آوری کرده و تاکنون در کتابخانه شخصی‌اش نگهداری می کرد.

۱۳۸۷/۰۱/۲۰
 مطالب مرتبط 

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
داستان به مثابه‌ی "سلول بنیادین"
ما با تورم جشنواره‌های ادبی مواجهیم. این هم خودش شرح کشافی می‌خواهد که کسی که پول داشته باشد می‌تواند جشنواره تاسیس کند... داستان نوشتن مثل ساختمان‌سازی نیست که آجر را بگذاری و بالا برود. واقعاً بستگی به حال دارد... برای من مهم جایگاه شیخ فضل الله نوری و اتفاقاتی است که افتاد و مردمی که پای دارش آنگونه رفتار کردند.
۱۳۸۷/۰۵/۱۴
زنده‌باد کتاب‌های ‌جیبی/سیدرضا علوی
دسته‌ی دوم هیچ ترتیبی و آدابی نمی‌جویند و از چیدمان افتضاح کتاب‌ها و بدترین نوع نگهداری و تا کردن صفحات و یادداشت ‌نوشتن در حاشیه‌ی سفید و خط کشیدن زیر سطور و بی‌نظمی در ترتیب کتاب‌ها و استفاده از کتاب‌های پهن و کوتاه به جای غش‌گیر و تلمبار کردن کتاب‌ها روی هم و از این قبیل فروگذار نیستند.
۱۳۸۷/۰۵/۲۲
باتلاق یا دریا؟ / فاطمه علیزاده
همه‌ی بچه‌های کوچه عاشق هما بوده‌اند. پدرها اما قدغن کرده بودند که پسرها با هما بازی کنند. آن‌ها همیشه با هم بوده‌اند تا این‌که کم کم از هم جدا می‌شوند و حالا در بزرگسالی دوباره به هم رسیده‌اند.
۱۳۸۷/۰۶/۰۳

بایگانی  
شوهر آمریکایی
جلال آل احمد
گرگین خان
سید علی موسوی
لحظه‌ی زخمی‌شدن حباب
مجتبی زحمتکش
پاپوش
مجید قیصری
فروشگاه عربی
زکریا تامر
انجمن مخفی / فصل دو
احمد شاکری
بعد از ظهر سگی
فرورتیش رضوانیه
بی‌پناه
آنتوان چخوف / سروژ استپانیان

بایگانی  
ای عشق مهمانی بس است
فاضل نظری
آواز خوشت بوی دل سوخته دارد
هوشنگ ابتهاج
پیام دادم و گفتم بیا خوشم می‌دار
شیخ اجل سعدی
و ان یکاد بخوانید و در فراز کنید
لسان‌الغیب حافظ
شبت خوش باد من رفتم
حکیم سنایی

بایگانی  
توافت‌های ایران و خارج
صالح شخصی
نحن معترضون غلیظاً للخلیج الفارسیه
حمید ربیعیان
همچون یک کدوتنبل
محمد جاوید
بررسی ابعاد ادبی"یه توپ‌دارم‌قلقلیه"
رضا احسان‌پور
مترو حیوان نجیبی است
علیرضا لبش

بایگانی  
دومین بزرگترین کتابخانه‌ی دنیا
به بزرگی یک دائرة‌المعارف
خال لب
کتاب لندن

بایگانی  
مصطفای من
مطهره طبیبی
ستاره‌ای دنباله‌دار، گریزان به آغوشت
مصطفی حسن‌زاده
نشانه
مهران محرمیان
قلپ
نفیسه مرشدزاده

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام