کتاب نیوز  شناسنامه

انتشار شاهکار دوتوکویل در ایران

کتاب "تاریخ انقلاب فرانسه و رژیم پیش از آن" به قلم "الکسی دوتوکویل" توسط محسن ثلاثی ترجمه و منتشر شد.

این کتاب را بیشتر جامعه‌شناسان و تحلیلگران تاریخ‌ اجتماعی، شاهکار الکسی دوتوکویل می‌دانند و بر این باورند که از نظر روش تحقیق، درجه عینیت، اتکاء به مدارک، اسناد موثق و انکارناپذیر، پایبندی به اصول علمی پژوهش اجتماعی و حتی با معیارهای پیشرفته بررسی‌های اجتماعی در زمان کنونی می‌تواند همچنان به عنوان یک پژوهش تاریخی اجتماعی نمونه و الگوی کار تاریخ‌نویسان اجتماعی به شمار آید.

در پیشگفتار این کتاب آمده است: انقلاب فرانسه دو مرحله مشخص دارد. یکی مرحله‌ای که در آن هدف ملت فرانسه جارو کردن همه متعلقات گذشته بود و دیگری مرحله‌ای که در آن کوشش‌هایی انجام گرفت تا از نابودی تکه‌پاره‌های به جای مانده از نظام گذشته جلوگیری شود، زیرا بسیاری از قوانین و روش‌های اداری سرکوب شده در سال 1789، چند سال بعد دوباره نمایان شد.

در بخش نخست این کتاب با عنوان «عقیده‌های ناهمساز درباره انقلاب در زمان رخداد آن» آمده است: هیچ رویدادی بهتر از انقلاب فرانسه نمی‌تواند به نویسندگان سیاسی و سیاستمداران بیاموزد که در تأملات‌شان محتاط‌تر باشند، زیرا هیچ رویدادی در تاریخ نیست که با وجود ریشه داشتن در گذشته‌ای بس دور و گریزناپذیر بودن، این‌چنین پیش‌بینی ناشده رخ داده باشد. انقلاب فرانسه از سوی مردم غیرفرانسوی در سراسر جهان با علاقه مورد توجه قرار گرفته بود و در هر کجا این آگاهی مبهم را پراکنده بود که نظام نوینی در آستانه ساخته شدن است و به همان سان، امیدهای مبهمی را در زمینه دگرگونی و اصلاحات به بار آورده بود.

به گزارش ایبنا، این کتاب در سه بخش تنظیم شده که در بخش نخست به عقیده‌های ناهمساز درباره انقلاب در زمان رخداد آن، هدف اصلی و نهایی انقلاب فرانسه برخلاف آنچه که معمولا تصور می‌شود، انقلاب فرانسه چه کاری توانست انجام دهد، اشاره شده است. ماهیت آزادی رایج در رژیم پیشین و تأثیر آن بر انقلاب فرانسه، سرکوبی آزادی‌های سیاسی و موانع بین طبقات، بیشتر بیماری‌های نابودکننده رژیم پیشین را به بار آورده بودند، چگونه بود که با وجود پیشرفت تمدن نصیب روستاییان فرانسوی از این تمدن در سده هجدهم حتی از سده سیزدهم نیز کمتر بود، از جمله عناوین فصل دوم به‌شمار می‌آید. در بخش سوم نیز می‌توان به چگونگی دگرگونی‌های انقلابی در نظام اداری، چگونگی برخی از اعمال قدرت مرکزی، آموزش انقلابی توده‌ها و چگونه وقوع انقلاب یک امر گریزناپذیر بود، پرداخته شده است.

الکسی دوتوکویل، پژوهشگر و سیاستمدار نامی فرانسه در قرن نوزدهم، قصد داشت پس از بررسی علل و عوامل واژگونی رژیم پیشین و در پی رخداد انقلاب فرانسه، خود این انقلاب را به تحلیل کشد.

دوتوکویل یکی از معدود کسانی بود که با انتشار این اثر، راه و روش یک چنین تحقیق‌هایی را به پژوهشگران آینده نشان داد. از همین روی او را باید در کنار پیشتازان و رهگشایان پژوهش‌های نوین تاریخ اجتماعی جای داد.

چاپ اول کتاب "تاریخ انقلاب فرانسه و رژیم پیش از آن" با شمارگان 1100 نسخه، 444 صفحه و بهای 68000 ریال از سوی انتشارات مروارید منتشر شده است.

۱۳۸۷/۰۱/۲۱
 مطالب مرتبط 

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

بایگانی  
باید از زیر صفر شروع کرد
عمده این است که ما ذهن این جوان‏ها و حتى پیرها و روشنفکرنماها را آماده کنیم که ما خودمان "آدم" هستیم و اینطور نیست که در همه چیز دستمان را پیش دیگران دراز کنیم و حتى اخلاق و زبانمان را نیز از آنها یاد بگیریم...مدت‏ها باید زحمت بکشیم و باور کنیم که خودمان داراى یک فرهنگ بزرگ انسانى با ارزش‏هاى اسلامى هستیم..
۱۳۸۷/۰۳/۱۵
انکار بلاگرها ممکن نیست / یونس شکرخواه
وبلاگ‌ها چه هستند؟ مساله وبلاگ‌نویسان که به آنان بلاگر می‌گویند چیست و چرا باید به آنها اهمیت بدهیم؟ و از همه مهمتر آیا می‌توان به وبلاگها به عنوان رسانه‌های جدید و صورت تازه‌ای از ژورنالیسم نگریست؟
۱۳۸۷/۰۲/۳۰
عمر حقیقی انسان
کسی که مقصدش طولانی است؛ اینگونه به مقصد نمی‌رسد، پای ما لنگ و منزل بس دراز / دست ما کوتاه و خرما بر نخیل؛ در راه می‌ماند و می‌شود: ابنُ السَّبیل. برای اینکه انسان از این ابنُ السّبیلی در بیاید، گفتند این دعای تحویل سال را بخوانید. همیشه هم می‌شود خواند، مربوط به تحویل سال و آن زمان خاص نیست.
۱۳۸۷/۰۱/۰۵
فتوژورنالیسم / یونس ‌شکرخواه
مگر مى‌شود کسى فتوژورنالیست باشد؛ ولى کتاب روانشناسى و جامعه‌شناسى نخواند. باورش سخت است که بدون مطالعه‌ در این حوزه‌ها، از عکس چیزى بیرون بیاید. باید مثل یک دانشجوى رشته‌ی سیاست، هنر و غیره اطلاعات کسب کنید.
۱۳۸۶/۱۰/۲۲
برای کتاب‌سازی چه می‌توانیم بکنیم؟!
توضیح در مورد کرامت زن، ذکر گزارش از خبرگزاری ایسنا، توضیح روابط سالم جنسی با محوریت ازدواج موقت، فقر زدایی، بخشنامه رییس قوه قضاییه به قضات سراسر کشور مبنی بر عدم پیگرد قانونی برای عاملین توزیع سرنگ و سوزن شخصی بین معتادان! و ...از جمله بخش‌های مورد اشاره نویسنده است.
۱۳۸۶/۱۰/۰۸
ممیزی در اتاق تاریک یا داستان سانسور
این تاریکی و عدم شفافیت که "بی‌تردید" موجد و موجب فساد است؛ سال‌هاست که گریبان فرهنگ ما را گرفته است و ظاهرا هم کسی نمی‌خواهد به داد آن برسد. برخورد‌های سلیقه‌ای، رشد نشر زیر زمینی و از همه ‌مهم‌تر عدم امکان ارزیابی و نظارت به دلیل وجود نداشتن آئین‌نامه‌های شفاف و جامع و خلاصه بی‌قانونی، همگی حاصل این تاریکی است. آنچه می‌آید قرار "بود" اولین مصاحبه‌ی رسمی با یک بررس کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد...
۱۳۸۶/۰۸/۰۶

پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام