کتاب نیوز  شناسنامه

فنی‌ترین رمان سال انتخاب می‌شود؟

فرهنگسرای دانشجو، با انگیزه اهمیت به اصول فنی داستان نویسی، نخستین جشنواره تقدیر از فنی‌ترین کتاب رمان و داستان بلند سال را برگزار می کند.

حمید رضا حسامی، دبیر جشنواره "جایزه ادبی فردا" در گفتگو با برنا، از آغاز کار این جشنواره در اردیبهشت ماه خبر داد و درباره هدف برگزاری آن اظهار داشت: مدت ها بود که به همراه جمعی از نویسندگان و فرهنگیان، جشنواره های داوری رمان ها و داستان های بلند را بررسی می کردیم و با توجه به ضعفی که در برگزاری این داوری‌ها وجود داشت در صدد برآمدیم تا جشنوار‌ه‌ای به دور از شبهات و گمانه زنی در اهدای جوایز برگزار کنیم.

وی با اشاره به این که در بسیاری از داوری ها، جوایز به نام نویسندگان تعلق می گیرد نه تکنیکی که در داستان خرج کرده اند، اظهار داشت: در داوری های کتاب های داستان، ضعف هایی دیدیم که قابل چشم پوشی نبود. بارها دیده می شد که در جشنواره ای داوری به نویسنده ای سرشناس جایزه ای را اهدا می کند و پس از مدتی که آن نویسنده خود در مسند داوری جشنواره ای دیگر قرار می گرفت، از قبلی ها تقدیر می کرد و موجبات برتری آن ها را در مسابقات ایجاد می کند.
حسامی تاکید کرد: در بسیاری موارد دیده ایم که داوران مسابقه های مختلف به یکدیگر نان قرض می دهند! این توصیفات ما را بر آن داشت تا جشنواره ای به دور از باند بازی هایی که این روزها در عرصه فرهنگ وجود دارد، برگزار کنیم.

دبیر جشنواره جایزه ادبی فردا، در ادامه با اشاره به تفاوت جشنواره فنی‌ترین رمان و داستان بلند سال تصریح کرد: در تابستانی که گذشت فرهنگسرای دانشجو با برگزاری کلاس‌های داستان‌نویسی در سه سطح، به آموزش و تدریس برای هنرجویانی مبادرت کرد که هم اکنون به اصول و استخوان بندی داستان نویسی به خوبی آگاه هستند و می توانند با بررسی کتاب ها بر طبق معیارهای واقعی داستان نویسی بلند، کتاب ها را بدون در نظر گرفتن نام نویسنده از لحاظ فنی داوری کنند.

حسامی تصریح کرد: در نیمه دوم اردیبهشت ماه با برپایی کنفرانس مطبوعاتی این جشنواره در فرهنگسرای دانشجو، برگه هایی در اختیار متقاضیان شرکت در جشنواره  قرار می گیرد؛ هر فرد می‌تواند با فرستادن پنج نسخه از عنوان درج شده در فرم، کتاب مورد نظرش را در داوری شرکت دهد.

دبیرخانه "جایزه ادبی فردا" که طرح برگزاری آن را ابوالفضل درخشنده، نویسنده و مدرس کلاس های داستان نویسی فرهنگسرای دانشجو ارائه کرده است، به تمام ناشران داستان های بلند و رمان، فراخوانی را ارسال کرده است و با توجه به این که از هر کتاب 5 نسخه در اختیار داوران قرار می گیرد، هر عنوان حداقل 5 بار توسط 5 نفر که مسلط به اصول و زاویه های هنری داستان نویسی هستند، خوانده می شود و با بررسی فنی به نویسندگان امتیاز تعلق می گیرد.

حسامی همچنین اظهار داشت: اختتامیه این جشنواره و اهدای جایزه این داوری، چهاردهم تیرماه همزمان با بزرگداشت روز جهانی قلم برگزار خواهد شد و نتایج همراه با علل انتخاب کتاب برگزیده و همچنین دلایل کنار گذاشته شدن هر یک از داستان ها به اطلاع عموم خواهد رسید.

وی در پایان تاکید کرد: ممکن است این جایزه در نخستین سال برگزاری این جشنواره تاثیر به سزایی در روند اصلاح داوری های فرهنگی نداشته باشد اما قطعا داوری بر اساس معیارها و اصول داستان نویسی، می تواند در شیوه نوشتن نویسندگان موثر واقع شود.

۱۳۸۷/۰۲/۱۰
 مطالب مرتبط 
آمریکایی‌ها از آثار مولوی مسابقه برگزار می‌کنند
برگزیدگان سومین دوره‌ی مسابقه‌ی داستان‌نویسی علمی
جایزه‌ی ترجمه‌ی فصل به "پرنیان و پسرک" رسید
جشنواره اینترنتی داستان کوتاه جنگ
"دایرة‌المعارف چیزهای عجیب و غریب" برنده شد
"سیمین دخت وحیدی" بانوی فرهنگ شد
ویلیام چیتیک و مولوی برندگان کتاب فصل
جایزه کتاب فصل ویژه تابستان 86
انتولکتوئل بازی در حاشیه‌ی یک جایزه‌ی ادبی
معتبرترین جایزه‌ی ادبی زبان اسپانیولی اهدا شد
معاون وزیر ارشاد: هیات امنا مقصر است!
شورای عالی انقلاب فرهنگی: وزارت ارشاد مقصر است
سونامی کوتاه برای جایزه‌ی ملی جلال
به‌دلیل‌پاره‌ای! ناهماهنگی
نخستین "کتاب فصل" برندگان خود را شناخت
نامزدهای جایزه کتاب‌سال دفاع‌مقدس
فراخوان جایزه ادبی کودکان قطر
برگزیدگان شعر و قصه جوان معرفی شدند
بوکر 2007 نامزدان خود را شناخت
"جایزه ادبی یوسف" دائمی شد
"گام اول" برای آثار ادبی 84 و 85
...و اینک جایزه‌ی جلال
گرانترین جایزه ادبی اهدا شد
برندگان بیستمین جایزه کتاب تریلیوم کانادا
"پن" برندگان خود را شناخت
نامزدهای جایزه "ال.ای تایمز" معرفی شدند
برگزیدگان ششمین کتاب سال شهید غنی‌پور
برنده کتاب سال ادبیات: اعمال سلیقه در داوری‌ ناگزیر است
بانوی فرهنگ ایرانی انتخاب می‌شود
"موسیقیدان ناشنوا" برنده جایزه کتاب کودکان شد
جایزه انگلیسی کوستا اهدا شد
برگزیدگان دهمین کتاب سال کودک و نوجوان
طعم ملس کتاب در فرهنگسرای دانشجو
نامزدهای بخش "شعر و علمی" جشنواره کتاب کودک معرفی شدند
جایزه 60میلیون تومانی کتاب سال شهرداری، بهمن ماه اعطامی‌شود
چهارمین جشنواره «قند پارسی» برگزار می‌شود
دهمین دوره کتاب سال مجلات «سلام بچه‌ها» و «پوپک» برگزار می‌شود
برگزاری جشنواره " کتاب مناسب " با هدف معرفی آثار جذاب و حرفه‌ای برای کودکان و نوجوانان
مراسم کتاب سال، امسال هم بی سر و صدا برگزار شد

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ
 این لیست 
این لیست مشروطیت
سال‌های سال است که در میانه‌ی این ماه گرم، اندیشمندان ایرانی درباره‌ی "کلمه‌ی حقی که مراد باطل یافت" به اقتراح می‌نشینند. در این بین عده‌ای هنوز هم برای برنج بریتانیایی سفره پهن می‌کنند و معدودی، روضه‌خوان بر دار شدن شرع مقدس می‌شوند، اما...
۱۳۸۷/۰۵/۱۷
این‌لیست حضرت روح‌الله
جامه‌ی زهد و ریا کَندم و بر تن کردم / خرقه‌ی پیـر خراباتى و هشیار شدم؛ واعظ شهر که از پند خود آزارم داد / از دم رند مـى‏آلوده مددکار شدم؛ بگذارید که از بتکده یادى بکنم / من که با دستِ بت میکده، بیدار شدم...
۱۳۸۷/۰۳/۱۴
این‌لیست‌‌نمایشگاه21
در راه خدا می‌توان خیلی کارها کرد، هدیه دادن کتاب به دوستی قدیمی یا تنظیم پایان‌نامه و مقاله‌ای که مدت‌هاست موعدش سرآمده یا تهیه‌ی لیستی برای خرید. و اینچنین بود که ما هم برای خدا! بیست و یک عنوان از میان بهترین‌های امسال پیشنهاد کرده‌ایم.
۱۳۸۷/۰۲/۱۴
این‌لیست امام‌در‌حصار
این لیست یکی از سخت‌ترین و تأثرانگیزترین فهرست‌های کتابشناسی‌ ماست. سختی و تأثری که بی‌تردید نشان از کم‌کاری شیعیان درباره‌ی امام یازدهمشان است. در حین آماده‌سازی این لیست، آنچه بیشتر نمود داشت، نبود کتاب‌شناسی تخصصی و البته کتاب‌های چشم‌گیر به زبان فارسی بود.
۱۳۸۷/۰۱/۲۷
این‌لیست"ماه"‌ترین‌ماه
اگر از میان دوازده پسر رشید یعقوب نبی یکی یوسف شد، در بین ماه‌های دوازده‌گانه خدای کریم هم یکی به پایه‌ی رمضان‌الکریم رسیده است. ماهی که یوسف ماه‌های قمری خداست. راستی! یوسف را به چه می‌شناسید؟ جمال، کرامت یا عزیزی و پادشاهی!
۱۳۸۶/۰۶/۲۷
این لیست "عین.صاد"
روزهای ملتهب روشنفکری دهه‌ی چهل و پنجاه، شاهد نام رمزآلود یک منتقد ادبی قهّار بود که با چهره‌ا‌ی ناشناس، در نقش انسانی دین‌مدار، چاه چپ‌گرایی را از راه دین‌باوری تمیز می‌داد.
۱۳۸۶/۰۴/۲۰
این لیست چمران
او در عین حال که یک دانشمند مطرح در رشته‌ی فیزیک پلاسمای دانشگاه‌های آمریکا بود، یک چریک تمام عیار لبنانی هم بود، یک دولتمرد انقلابی برای کشورش هم شد و تا روز آخر یک همسر عاشق‌پیشه هم ماند.
۱۳۸۶/۰۴/۰۲
این لیست سیدالشهدا علیه صلوات‌المصلین
این قافله، قافله‌ی عشق است و این راه، راه تاریخ است و هر بامداد این بانگ از آسمان می‌رسد که: الرحیل، الرحیل. و بدان که سینه‌ی تو نیز آسمانی لایتناهی است با قلبی که در آن، چشمه‌ی خورشید می‌جوشد و گوش کن که چه خوش ترنمی دارد در تپیدن: حسین، حسین، حسین...
۱۳۸۵/۱۱/۰۳
این لیست "امام رئوف"
یازدهمین روز از یازدهمین ماه قمری، سالروز تولد "خورشید" است. خورشید همه‌ی خورشیدها، حضرت شمس الشموس ابوالحسن علی بن موسی الرضا المرتضی علیه آلاف التحیة و الثناء.
۱۳۸۵/۰۹/۱۱
"این‌لیست"حضرت‌حجت‌عج
چند روز بعد و درست در شب استقرار ماه، در تخت جبروتی آسمان زمین ما، موعد میلاد مردی خواهد رسید که از همه کس به این دو نفر شبیه‌تر است. "او" پیر جوان منتظری است، که هزار و صد و هفده سال از تولدش می‌گذرد
۱۳۸۵/۰۶/۱۴
این لیست امیرالمومنین‌ علیه صلوات‌المصلین
...در این که همه این اشعار از حضرت امیر؛ انشاد شده باشد اختلافاتی هست؛ ولی بسیاری از اشعار این کتاب بدون شک از ایشان است. قابل توجه کسانی که برای ساختن شعر و تواشیح، له‌له می‌زنند.
۱۳۸۵/۰۵/۱۶
"این لیست" گوهرشاد
غیوران ارض طوس در دفاع از تمامیت عفاف، در مسجدی گرد آمدند که نام یکی از عفیف‌ترین زنان ایرانی را برخود دارد. این لیست منتخب برترین آثار مرتبط با واقعه گوهرشاد است:
۱۳۸۵/۰۴/۲۱
"این لیست" حضرت زهرا سلام الله علیها
این چند کتاب را لیست کردیم تا اگر کسی خواست، قصه نامکرر آن بانو را و غصه ابدی آن حق مغصوب را بخواند راحت‌تر بیابد. بر ذیل هر کتاب هم چند خطی به توضیح نوشتیم تا شاید به انتخابتان کمکی کرده باشیم
۱۳۸۵/۰۴/۰۴
این لیست؛ بر روی وب منتشر شد
اگر قرص آبی رو بخوری، همه‌چیز تموم می‌شه، در رختخوابت بیدار می‌شی و هرچیزی را که بخواهی، باور می‌کنی. اگه قرص قرمز رو بخوری، این‌جا در سرزمین عجایب می‌مونی و من به‌ات نشون می‌دم که این لونه‌ی خرگوش چقدر عمیقه!
۱۳۸۵/۰۳/۲۴

بایگانی
ده هزار پوند برای بزرگداشت معمار انگلیسی
داوری جایزه جلال از نیمه شهریور به بعد
5 رمانی که قهرمانش حیوان است
"اسب‌های‌ ما در مصر" جایزه‌ی ادبی بریتانیا را تصاحب کردند
انتخاب برترین کتاب‌های کودک و نوجوان
"کتاب سال دانشگاهی" در بخش داوری
جایزه شعر "شب‌های شهریور" در ماهی دیگر
460 هزار دلار برای رواج گفتگوی فرهنگی
آمریکایی‌ها از آثار مولوی مسابقه برگزار می‌کنند
برگزیدگان سومین دوره‌ی مسابقه‌ی داستان‌نویسی علمی
جایزه‌ی شعر و نقد شعر نیما یوشیج
393 عنوان کتاب در دوازدهمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس
اتحادیه‌ی پلیس‌های یهودی جایزه‌ی هوگو را برد
جزئیات سومین دوره جایزه‌ی ادبیات علمی تخیلی و فانتزی


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام