کتاب نیوز  شناسنامه

بزرگداشت بی سر و صدای حمید مولانا در آمریکا

پروفسور مولانا استاد روابط بین‌الملل یکی از بنیان‌گذاران و پیشکسوتان رشته‌های ارتباطات و روابط بین‌المللی در سطح جهانی است.
وی چهل سال است که در سمت استادی در دانشگاه‌های آمریکا تدریس کرده و در بسیاری از دانشگاه‌های مهم دنیا به‌ عنوان استاد حضور داشته است.
پروفسور مولانا 37 سال قبل رشته ارتباطات بین‌الملل و بخش مطالعات عالی ارتباطات جهانی را که قدیمی‌ترین برنامه در نوع خود می‌باشد در دانشگاه آمریکن در واشنگتن تاسیس نمود و در طول این مدت ریاست آن را به عهده داشته است.


پروفسور مولانا در این کنفرانس، انقلاب اسلامی ایران و سقوط نظام شوروی را دو رویداد بزرگ تاریخ معاصر نامید که اولی به احیاء هویت اسلامی و دومی به بحران تفکر و قوم‌گرائی در غرب منجر شده است.
وی در ادامه افزود: توسعه ارتباطات در یک قرن اخیر بر روش‌های فنی و ریاضی، اقتصادی، سیاسی، و اجتماعی تکیه کرده است ولی آنچه ما احتیاج داریم ارتباطات معنوی است
پروفسور مولانا که چند سال قبل بعنوان یکی از چهره‌های ماندگار در ایران انتخاب شد، در ارزیابی وضع بین‌المللی اظهار داشت: در این اواخر بعضی از کشمش تمدنها صحبت کرده‌اند و برخی نیز از گفت‌‌وگوی تمدن‌ها سخن گفته‌اند، ولی آنچه ما نیاز داریم "تمدن گفت‌و‌گو‌ها" است که بدون آن روابط و ارتباطات اصیل و صاقانه نمی‌‌تواند وجود داشته باشد، در حقیقت تمدن گفت‌وگو پرارزش‌ترین تمدنها است.


همچنین پروفسور لویز گودمن رئیس دانشکده خدمات بین‌الملل دانشگاه امریکن در معرفی پروفسور مولانا اظهار داشت: فهرست آثار و انتشارات این دانشمند ایرانی و دنیای اسلامی در خقیقت یک جلد کتاب می‌شود و او یکی از پربارترین استادان دانشگاه‌های امریکا می‌باشد
پروفسور ژوزف پلتون رئیس انستیتوی مطالعات و تحقیقات عالی ارتباطات فضائی امریکا و استاد دانشگاه‌های کالراد و جرج واشنگتن و یکی از همکاران قدیمی پروفسور مولانا در مقاله و سخنرانی که به این کنفرانس ارائه کرد رهبری علمی پروفسور مولانا را در بسیج دانشمندانان رشته‌های روابط بین‌الملل و ارتباطات مورد تحسین و قدردانی قرار داد و از تاثیر آثار تئوریک و نظری او در پیش‌بینی وضع کنونی ارتباطات جهانی و روابط بین‌الملل به‌ ویژه در حوزه تکنولوژی‌ها و ماهواره‌ها سخن گفت.


پروفسور کریستین چین استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه امریکن و یکی از دانشجویان سابق پروفسور مولانا از تاثیر دیدگاه فلسفی و اسلامی پروفسور مولانا در معرفت شناختی رشته‌های سیاسی و اقتصادی و ارتباطات دنیای غربی صحبت کرد.
وی اظهار داشت: که بیش از 150 دانشمند امروزی رشته‌های روابط بین‌الملل و ارتباطات در دنیا دوره دکترای خود را زیر نظر و راهنمایی پروفسور مولانا تمام کرده و هزاران دانشجو از گوشه و کنار دنیا در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از دروس او بهره‌مند شده‌اند.
پروفسور مولانا در تاسیس و توسعه برنامه‌های ارتباطات جهانی بسیاری از دانشگاه‌های جهان سهیم بوده و بسیاری از کشورها از جمله چین، استرالیا، انگلستان، اسپانیا، هند، مصر و مالزی از الگوئی که او 37 سال قبل در دانشگاه امریکن پایه‌گذاری کرد اقتباس کرده‌اند.


یکی دیگر از شکرت از شرکت‌کنندگان در این کنفرانس، پروفسور گرترود رابینوس از دانشگاه مگیل کانادا و عضو سابق حکمت مدیره انجمن بین‌المللی پژوهش در علوم ارتباطات و رسانه‌ها در مورد جایگاه علمی پروفسور مولانا گفت: ریاست پروفسور مولانا به مدت چهار سال در راس انجمن بین‌الملیل پژوهش در علوم ارتباطات و رسانه‌ها که بیش از دو هزار عضو حقوقی و سازمانی در سراسر جهان دارد اصلاحات و دگرگونی‌های اساسی را در این رشته همراه داشت و در حقیقت یک جنبش جدید فکری و پژوهشی و آموزشی به‌ وجود آورد که آثار آن امروز به‌ خوبی درک می‌شود او از مولانا در ردیف سایر دانشمندان برجسته علوم اجتماعی و انسانی امریکای شمالی یاد کرد.
برپایه این گزارش، چهار سال قبل در فروردین 2002 میلادی انجمن مطالعات بین‌المللی که اتحادیه علمی و حرفه‌ای استادان روابط بین‌الملل است در کنفرانس سالیانه خود که در شهر نیئواورلئان (امریکا) تشکیل شد از پروفسور مولانا تجلیل کرده و جایزه و لوخه عنوان دانشمند ارشد ممتاز انجمن را به وی اهدا نمود.

۱۳۸۵/۰۱/۲۲
 مطالب مرتبط 

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
کسی برای کشتن آ‌دمها‌ به جنگ نمی‌رفت
سعی کردم در داستان هایم آدم هایی را بسازم که واقعی باشند... به جنگ می‌رفتند تا نفس خودشان را بکشند... قبل از عملیات کسی بود که به هر کس می‌رسید می‌گفت در این عملیات یک گونی سر برایتان می‌آورم... جنگ با آدم هایش تفسیر می‌شود، حوادث خیلی مهم نیست؛ اتفاقاتی که در جنگ ما افتاد در جنگ ویتنام هم افتاده است... درباره روح کلی جنگ، تحقیق کلی و تئوریک نکردیم...
۱۳۸۹/۰۴/۱۵
اقتصاد فرهنگی و فرهنگ اقتصادی/ عماد افروغ
هرقدر هم که ارزش های ناب داشته باشیم بالاخره باید این ارزشها را اجرا کنیم. اجرای این ارزشها نیاز به ابزار اقتصادی دارد... ما نمی توانیم فرهنگ را به اقتصاد تقلیل دهیم و یا برعکس... یک فرهنگ مادی گرا و لذت گرا حکم فرما شده است و همه چیز حکم "وسیله" پیدا کرده است.
۱۳۸۹/۰۴/۱۰
"بی‌طرفی" در نظارت / محمد سروش محلاتی
رعایت شرط «عدالت» در فقهای شورای نگهبان، موجب آن نمی‌شود که در نظر گرفتن شرط دیگری با عنوان «عدم تهمت»، یا «عدم غرض ورزی»، یا «عدم وابستگی به گروه‌ها و جریانات سیاسی»، ضرورت نداشته باشد... بی اعتمادی به رده‌های بالای تصمیم‌گیری در کشور، حکومت را در معرض «بی اعتمادی» قرار می‌دهد.
۱۳۸۹/۰۴/۲۹

بایگانی
جن‌گیری در تماشاخانه ایرانشهر
آدم آدم است: با بازیگران انگلیسی
فیلمساز سال آسیا از تایوان
اجرای نمایشهای خیابانی از عیدفطر
شمرون میزبان نمایشگاه بقاع متبرکه
عکس سفره‌های ایرانی اسلامی
نغمه‌ای زیر خاکستر: 6قطعه از دستان
"داستان اسباب بازی 3" پر فروش‌ترین انیمیشن تاریخ سینما
شماره‌ی جدید "دنیای تصویر"
پرونده‌ای برای تئاترهای لاله‌زاری
فیلمنامه‌ی "آقای دیدز به شهر می‌رود"
"حرم در تصویر" در نگارخانه اندیشه
کاتالوگ "باغ ایرانی" در ایتالیا
هنر معاصر ایران از نگاه "دیگری"
نمایشگاه آثار نفیس خطی قرآن کریم
نمایشگاه "سی و سه" در خانه هنر

بایگانی  
فن اژدها کشی
علیرضا فتوحی سیاه پیرانی
کسی که آمدنی است
سید مهدی شجاعی
فرهاد
احمد غلامی
ماست روی بلوز ما / فصل‌6 بابانظر
شهید محمدحسن نظرنژاد
خری در پوست آدمیزاد
سید علی میرفتاح
زن ناشناس
ژان فروستیه/ ابوالحسن نجفی
خواب تلخ
سمیه کاووسی

بایگانی  
چه کنم؟ حرف دلم را بزنم یا نزنم؟
زنده‌یاد قیصر امین پور
در هجوم بغض‌ها ای صبور استوار
سعید بیابانکی
بوق ممتد علیرضا قزوه
ناصر فیض
آب در سماور کهنه
زنده‌یاد سلمان هراتی
این که دل‌تنگ توام اقرار می‌خواهد؟
مهدی مظاهری

بایگانی  
پیامهای تبریک رئیس‌جمهور
شهرام شکیبا
مناظره‌ی فردوسی‌پور با ده‌نمکی
محسن حدادی
دفاع‌سهمگین‌میلانی‌از"تسویه‌‌حساب"
محسن حدادی
چندروایت‌معتبر از یک ‌افسانه‌ی‌نوروزی
رویا صدر

بایگانی  
نشستن با کتاب
برای غربت فتح
میان اشک و لبخند
10جلد برگزیده‌ی 2008

بایگانی  
و اینک آخر الزمان...
سمیه کاووسی
مبادا خون سیاوش بر زمین بریزد
مرجان فولادوند
بوی پیراهن یوسف
حسین شرفخانلو

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
مجرمان را پیدا کنند... به وابستگى‏هاى سازمانى آنها هم هیچ نگاه نکنند و باید مجازات شوند...رهبر انقلاب4.6.1388
فروش اینترنتی کتاب دانشجویی
سفارش بدهید: 33355577
اینجا متعلق به شماست
پیوندها
رادیو پنج روز
تحریم تجاری اسرائیل
یاری سالمندان برای زندگی کردن
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام