کتاب نیوز  شناسنامه

نمایش یثربی در "پشت سایه‌های کاج"

نمایشنامه "پشت سایه‌های کاج" نوشته چیستا یثربی با حمایت حوزه هنری استان تهران و توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد.

به گزارش کتاب‌نیوز به نقل از سوره مهر، ماجرای این نمایشنامه با 10 شخصیت در یک پارک اتفاق می افتد. پسر جوان دانشجویی که به دلیل از دست دادن برادر بزرگتر خود در جنگ به حس تنهایی و یاس رسیده و با ترک دانشگاه روزها را در پارکی به نقاشی می‌گذراند و در این پارک با پسر فال فروش و دختر جوان گل فروشی که به همراه خواهرش در پارک زندگی می‌کنند، آشنا می شود...

چیستا یثربی درباره انتخاب نام «پشت سایه های کاج» گفته است: «نام کتاب به همان فضای پارک و کاج های آن محیط و خاطرات من باز می گردد. البته من نام های «با ترنم عشق» و «پشت سایه های کاج» را برای این نمایشنامه درنظر داشتم که دوستان معتقد بودند «پشت سایه های کاج» حس داستان را بیشتر بیان می کند و فضا را بیشتر نشان می‌دهد.»

وی در پاسخ به این سئوال که آیا در این اثر نیز به تئاتر درمانی که در آثار گذشته او مورد توجه بوده، پرداخته شده است، اظهار داشت: «من در آثارم به ایسم ها اعتقادی ندارم اما این اثر نیز به نوعی ناتورالیسم اجتماعی است و در اینجا هم به تئاتر درمانی توجه شده است.»

این نمایشنامه‌نویس در مورد میزانسن‌های استفاده شده در "پشت سایه‌های کاج" گفت: «من در این نمایشنامه به این دلیل توضیحات صحنه را نوشتم که در حین اجرا، کار را برای چاپ ارسال کردم. اما به هر حال بسیاری از نمایشنامه نویسان بزرگ دنیا چون چخوف توضیح صحنه می نویسند و حتی جزئیات صحنه را بیان می کنند. نمی توان برای نوشتن نمایشنامه به این شکل قاعده و قانونی در نظر گرفت.»

چیستا یثربی از چاپ دو نمایشنامه "جنایات و مکافات" و "زن تابستان گذشته" در آینده نزدیک خبر داد.
 

۱۳۸۷/۰۴/۱۹
 مطالب مرتبط 
حاشیه‌سازی ادبی برای "دعوت" حاتمی‌کیا

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

باید از زیر صفر شروع کرد
عمده این است که ما ذهن این جوان‏ها و حتى پیرها و روشنفکرنماها را آماده کنیم که ما خودمان "آدم" هستیم و اینطور نیست که در همه چیز دستمان را پیش دیگران دراز کنیم و حتى اخلاق و زبانمان را نیز از آنها یاد بگیریم...مدت‏ها باید زحمت بکشیم و باور کنیم که خودمان داراى یک فرهنگ بزرگ انسانى با ارزش‏هاى اسلامى هستیم..
۱۳۸۷/۰۳/۱۵
هندسه‌ی هنر اسلامی/ محمد مددپور
حتى در نقوش مینیاتور نیز به نحوى تفکر و فرادهش دینى جلوه‌گر مى‌شود. به ویژه آنجایى که این نقوش از تابعیت فضاى طبیعى اقلیدسى متافیزیک یونانى و یا فضاى مکانیکى دکارتى تخطى مى‌کنند، و یا نقوش اسلیمى، خطایى و کلاً نقوش هندسى فضایى را محاکات مى‌کنند که نه فضاى طبیعى یونانى است و نه فضاى بصرى جدید.
۱۳۸۶/۱۲/۰۶
فتوژورنالیسم / یونس ‌شکرخواه
مگر مى‌شود کسى فتوژورنالیست باشد؛ ولى کتاب روانشناسى و جامعه‌شناسى نخواند. باورش سخت است که بدون مطالعه‌ در این حوزه‌ها، از عکس چیزى بیرون بیاید. باید مثل یک دانشجوى رشته‌ی سیاست، هنر و غیره اطلاعات کسب کنید.
۱۳۸۶/۱۰/۲۲
مظلوم‌ترین پیامبر
در مقایسه‌ی میان کارنامه‌ی ادبی و هنری مسلمانان در معرفی پیامبر(ص) با تلاش پیروان ادیان دیگر به خصوص مسیحیت در معرفی پیامبرشان، می‌توان نتیجه گرفت که ما مسلمانان در این زمینه دچار تنبلی و کم‌کاری و سهل‌انگاری وحشتناکی بوده‌ایم.
۱۳۸۵/۱۱/۱۹
محمود زیر تیغ نیست!
با روایت فعلی داستان و صرف نظر از اتفاقاتی که ممکن است در ادامه آن حادث و یا کشف شود، نتیجه‌ی قضایی و یا حکم محتمل دو صورت بیش‌تر نخواهد داشت. که در هر دو با توجه به تحلیل حقوقی قضیه، محکومیت محمود به قصاص منتفی است.
۱۳۸۵/۱۱/۱۸
والنتاینی برای "نوشتن با دوربین"
دلم می‌خواهد این مطلب به دست آقای گلستان برسد، دوست دارم بداند در ایران طلبه‌ای هست که کتاب ـ گفتگوی ـ وی را در این روزگار عسرت نشر و کتابت دوست دارد و بارها خوانده است
۱۳۸۵/۰۹/۰۲

پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
پژوهشکده فرهنگ و معارف
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام