کتاب نیوز  شناسنامه

زعمای دانشگاه تهران بازنشسته می‌شوند!

حکم بازنشستگی دکتر رضا داوری اردکانی، دکتر ابراهیم باستانی پاریزی و دکتر علی شیخ الاسلامی سه استاد برجسته دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران صادر شد.

مشاور رئیس دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر صدور احکام بازنشستگی برای دکتر رضا داوری اردکانی، دکتر ابراهیم باستانی پاریزی و دکتر علی شیخ الاسلامی را تایید کرد.

دکتر رضا داوری اردکانی در سال 1334 برای تحصیل به دانشگاه تهران وارد شد و در رشته فلسفه به تحصیل پرداخت و در سال 1346 موفق به اخذ درجه دکتری شد. استادیاری دانشگاه تهران از سال 1346 (گروه آموزش فلسفه)، دانشیاری دانشگاه تهران از سال 1350 و استادی دانشگاه تهران از سال 1362 مراتب دانشگاهی دکتر داوری اردکانی است. 

ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، سرپرستی کمیسیون ملی یونسکو در ایران، مدیریت گروه آموزشی فلسفه دانشگاه تهران، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، سردبیری مجله نامه فرهنگ، سردبیری مجله فرهنگ، مدیریت عامل انتشارات علمی و فرهنگی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران از بدو تأسیس و ریاست فرهنگستان علوم از جمله اهم مشاغل و مسئولیت اداری، علمی، فرهنگی و آموزشی دکتر داوری اردکانی است.

دکتر محمد ابراهیم باستانی پاریزی استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران نیز صاحب مجموعه آثار نظیر پیغمبر دزدان، نشریه فرهنگ کرمان، راهنمای آثار تاریخی، دوره مجله هفتواد، تاریخ کرمان، منابع و ماخذ تاریخ کرمان، سلجوقیان و غز در کرمان، فرماندهان کرمان (تصحیح و تحشیه تاریخ شیخ یحیی، چاپ سوم)، جغرافیای کرمان (تصحیح و تحشیه جغرافی وزیری، چاپ پنجم 1384)، گنجعلی خان، وادی هفت واد (انجمن آثار ملی جلد اول)، تاریخ شاهی قراختائیان، تذکره صفویه کرمان و صحیفه الارشاد است.

مجموعه‌ی هفتایی ابراهیم باستانی پاریزی شامل خاتون هفت قلعه، آسیای هفت سنگ، نای هفت بند، اژدهای هفت سر، کوچه هفت پیچ، زیر این هفت آسمان و هشت الهفت مجموعه‌ای آشنا برای اهالی فرهنگ و ادب است. 

همچنین حجت الاسلام دکتر علی شیخ الاسلامی نیز که ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی را عهده دار بود به جمع استادان بازنشسته دانشگاه تهران پیوست.

گفته می شود برخی دیگر از اعضای هیئت علمی دانشکده ادبیات ادبیات دانشگاه تهران نیز در آستانه بازنشستگی قرار گرفته اند که در میان آنها نام دکتر کریم مجتهدی، دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، دکتر محسن جهانگیری و دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی ذکر می شود. البته بازنشستگی این اساتید از سوی هیچ مرجع رسمی در دانشگاه تهران یا خود آنها تایید نشده است.

۱۳۸۷/۰۵/۲۲
 مطالب مرتبط 

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

بایگانی
برهان قاطع
برهان جامع






این لیست مشروطیت
سال‌های سال است که در میانه‌ی این ماه گرم، اندیشمندان ایرانی درباره‌ی "کلمه‌ی حقی که مراد باطل یافت" به اقتراح می‌نشینند. در این بین عده‌ای هنوز هم برای برنج بریتانیایی سفره پهن می‌کنند و معدودی، روضه‌خوان بر دار شدن شرع مقدس می‌شوند، اما...
این‌لیست حضرت روح‌الله
جامه‌ی زهد و ریا کَندم و بر تن کردم / خرقه‌ی پیـر خراباتى و هشیار شدم؛ واعظ شهر که از پند خود آزارم داد / از دم رند مـى‏آلوده مددکار شدم؛ بگذارید که از بتکده یادى بکنم / من که با دستِ بت میکده، بیدار شدم...
این‌لیست‌‌نمایشگاه21
در راه خدا می‌توان خیلی کارها کرد، هدیه دادن کتاب به دوستی قدیمی یا تنظیم پایان‌نامه و مقاله‌ای که مدت‌هاست موعدش سرآمده یا تهیه‌ی لیستی برای خرید. و اینچنین بود که ما هم برای خدا! بیست و یک عنوان از میان بهترین‌های امسال پیشنهاد کرده‌ایم.
این‌لیست امام‌در‌حصار
این لیست یکی از سخت‌ترین و تأثرانگیزترین فهرست‌های کتابشناسی‌ ماست. سختی و تأثری که بی‌تردید نشان از کم‌کاری شیعیان درباره‌ی امام یازدهمشان است. در حین آماده‌سازی این لیست، آنچه بیشتر نمود داشت، نبود کتاب‌شناسی تخصصی و البته کتاب‌های چشم‌گیر به زبان فارسی بود.
این‌لیست"ماه"‌ترین‌ماه
اگر از میان دوازده پسر رشید یعقوب نبی یکی یوسف شد، در بین ماه‌های دوازده‌گانه خدای کریم هم یکی به پایه‌ی رمضان‌الکریم رسیده است. ماهی که یوسف ماه‌های قمری خداست. راستی! یوسف را به چه می‌شناسید؟ جمال، کرامت یا عزیزی و پادشاهی!
این لیست "عین.صاد"
روزهای ملتهب روشنفکری دهه‌ی چهل و پنجاه، شاهد نام رمزآلود یک منتقد ادبی قهّار بود که با چهره‌ا‌ی ناشناس، در نقش انسانی دین‌مدار، چاه چپ‌گرایی را از راه دین‌باوری تمیز می‌داد.
این لیست چمران
او در عین حال که یک دانشمند مطرح در رشته‌ی فیزیک پلاسمای دانشگاه‌های آمریکا بود، یک چریک تمام عیار لبنانی هم بود، یک دولتمرد انقلابی برای کشورش هم شد و تا روز آخر یک همسر عاشق‌پیشه هم ماند.
این لیست سیدالشهدا علیه صلوات‌المصلین
این قافله، قافله‌ی عشق است و این راه، راه تاریخ است و هر بامداد این بانگ از آسمان می‌رسد که: الرحیل، الرحیل. و بدان که سینه‌ی تو نیز آسمانی لایتناهی است با قلبی که در آن، چشمه‌ی خورشید می‌جوشد و گوش کن که چه خوش ترنمی دارد در تپیدن: حسین، حسین، حسین...
این لیست "امام رئوف"
یازدهمین روز از یازدهمین ماه قمری، سالروز تولد "خورشید" است. خورشید همه‌ی خورشیدها، حضرت شمس الشموس ابوالحسن علی بن موسی الرضا المرتضی علیه آلاف التحیة و الثناء.
"این‌لیست"حضرت‌حجت‌عج
چند روز بعد و درست در شب استقرار ماه، در تخت جبروتی آسمان زمین ما، موعد میلاد مردی خواهد رسید که از همه کس به این دو نفر شبیه‌تر است. "او" پیر جوان منتظری است، که هزار و صد و هفده سال از تولدش می‌گذرد
این لیست امیرالمومنین‌ علیه صلوات‌المصلین
...در این که همه این اشعار از حضرت امیر؛ انشاد شده باشد اختلافاتی هست؛ ولی بسیاری از اشعار این کتاب بدون شک از ایشان است. قابل توجه کسانی که برای ساختن شعر و تواشیح، له‌له می‌زنند.
"این لیست" گوهرشاد
غیوران ارض طوس در دفاع از تمامیت عفاف، در مسجدی گرد آمدند که نام یکی از عفیف‌ترین زنان ایرانی را برخود دارد. این لیست منتخب برترین آثار مرتبط با واقعه گوهرشاد است:
"این لیست" حضرت زهرا سلام الله علیها
این چند کتاب را لیست کردیم تا اگر کسی خواست، قصه نامکرر آن بانو را و غصه ابدی آن حق مغصوب را بخواند راحت‌تر بیابد. بر ذیل هر کتاب هم چند خطی به توضیح نوشتیم تا شاید به انتخابتان کمکی کرده باشیم
این لیست؛ بر روی وب منتشر شد
اگر قرص آبی رو بخوری، همه‌چیز تموم می‌شه، در رختخوابت بیدار می‌شی و هرچیزی را که بخواهی، باور می‌کنی. اگه قرص قرمز رو بخوری، این‌جا در سرزمین عجایب می‌مونی و من به‌ات نشون می‌دم که این لونه‌ی خرگوش چقدر عمیقه!

پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
پژوهشکده فرهنگ و معارف
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام