قرآنی به خط کوفی مربوط به قرن دوم و منسوب به دستخط امام زینالعابدین (ع) که روی پوست دل آهو کتابت شده رونمایی شد. مراسم رونمایی از قرآن کوفی با دستخط امام سجاد(ع) با حضور برخی شخصیتهای پژوهشی - فرهنگی در مرکز دایرةالمعارف انسانشناسی و گنجینه آثار خطی و فرهنگی برگزار شد.
بنابراین گزارش، در این مراسم از قرآن خطی، 3 خط ثلث، رقاع و نسخ با کتابت کمالالدین غزالی در سال 966 هـ. ق در بغداد با حضور حجت الاسلام سیدمحمد خاتمی رونمایی شد. قرآن خطی با کتابت عبدالرشید دیلمی، خواهرزاده میرعماد الحسنی، قرآن خطی به دستخط عبدالله عاشور رنانی از دوره قاجار، قرآن خطی به دستخط ابن محمدمیرزا جعفر ابوالقاسم شریف در سال 1227 هـ. ق به سفارش فتحعلی شاه قاجار، قرآن خطی به دستخط مسیح موسوی طالقانی، امام جمعه تهران در زمان قاجار مربوط به سال 1264 ه. ق ازجمله نسخ نفیسی بودند که شب گذشته همچنین از آنها رونمایی شد.
سیدمحمد خاتمی در این مراسم مرکز دایرةالمعارف انسانشناسی و گنجینه آثار خطی و فرهنگی را به عنوان یک مرکز معتبر شناخته شده در تمام جهان اسلام توصیف کرد. وی گفت: از آنجا که این کارها به عهده افراد نیست قطعا، دولتها باید پشتوانهای برای آنها باشند چرا که جمعآوری چنین آثار با ارزشی شناسنامه ملی یک ملت و کشور محسوب میشود.
خاتمی ایران اسلامی را به عنوان مهد تمدنها معرفی و تصریح کرد: ایران اسلامی باید نقش به سزایی در شناساندن آثار تاریخی و مذهبی داشته باشد، چراکه این کشور انقلاب کرده و ایجاد نظام نموده است و به خاطر سابقه درخشانش میبایست در این زمینه هم پیشتاز باشد.
وی گفت: نگذاریم جایگاه و پایگاه ایران اسلامی در تاریخ کمرنگ شود. تلاشهایی وجود دارد که از یک طرف اسلامی بودن و از طرفی هم ایرانی بودن را نادیده میگیرد.
محمدصادق محفوظی، رئیس مرکز دایرةالمعارف انسانشناسی و گنجینه آثار خطی و فرهنگی نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: جمعآوری حدود 80 هزار اثر تاریخی، فرهنگی و خطی کار آسانی نبوده و همه با توفیقات الهی و لطف و عنایت خداوند بوده است.
بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، محفوظی افزود: جای تأسف است که در اطراف این مرز و بوم صحاری بیهویت از آثار ارجمند این کشور پهناور برای خود هویت میسازند و ما از ارجمندی این مآثر بیبدیل غافلیم.