کتاب نیوز  شناسنامه

خاطرات من در گوانتانامو / ماهوش روکساناخان

اختصاصی کتاب‌نیوز/ محمد حسنلو

در سال 2005 ماهوش روکساناخان _ افغانی‌الاصل ساکن آمریکا و دانشجوی رشته‌ی حقوق دانشگاه میامی آمریکا _ تصمیم می‌گیرد به عنوان مترجم زندانیان افغانی زندان گوانتانامو به صورت داوطلب در این زندان مشغول کار شود. البته داستان حضور او در آمریکا بدین صورت است که پدر و مادر ماهوش، سال‌ها قبل برای تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه جان هاپکینز به آمریکا مهاجرت می‌کنند و فرزندشان در این کشور متولد می‌شود.


رکسانا؛ نفر وسط

ماهوش در چند سال فعالیت ترجمه برای زندانیان افغان بیش از 36بار به زاندان گوانتانامو رفته است و ماحصل مشاهداتش را در کتابی تحت عنوان "خاطرات من در گوانتانامو" منتشر کرده است. 

به گزارش کتاب نیوز "روکسانا خان" در مقدمه کتابش نوشته است، بر اساس مشاهداتم دریافتم بیشتر کسانی که در زندان گوانتانامو زندانی شدند، بی‌گناه هستند و غالباً اشتباهی(!) دستگیر شده‌اند.

او می‌نویسد: بسیاری از مردان بازداشت شده از طریق صیادان الجزایری به مبلغ 25هزار دلار فروخته می‌شدند، اگرچه غالب این افراد پس از حمله امریکا به افغانستان دستگیر شده‌اند و شاید در حدود یکصد نفر از بازداشت شدگان به القاعده یا طالبان "تمایل یا وابستگی" داشته‌اند.

وی در ادامه می‌نویسد: یکی از کسانی که به عینه دیدم اشتباه دستگیر شده بود، علی شاه موسوی بود؛ که پزشک اطفالی است که مدتی در افغانستان به حرفه‌ی پزشکی مشغول بوده است. وی پس از افزایش تنش‌ها در افغانستان به ایران آمد و حرفه‌اش را در این کشور دنبال کرد. او پس از سقوط طالبان در سال 2003 و ورود نیروهای امریکایی به این کشور با هدف بازسازی کشورش به افغانستان باز می‌گردد؛ اما سربازان امریکایی با حمله‌ای وحشیانه به خانه‌اش و غارت اموالش وی را به اتهام همکاری با طالبان و القاعده بازداشت کرده و به گوانتانامو منتقل می‌کنند. او در طول سفرش از افغانستان تا گوانتانامو بارها مورد ضرب و شتم و شکنجه شدید جسمی و روحی سربازان امریکایی قرار می‌گیرد به گونه‌ای که تا مدتی درگیر بیماری‌های روانی می‌شود.

روکسانا خان درباره‌ی این پزشک ادامه می‌دهد: "علی شاه موسوی پزشکی شیعه بود که ظاهراً توسط یک صیاد الجزایری که با وی به سبب مذهب و سیاست اختلاف داشت به امریکایی‌ها فروخته می‌شود."

این نویسنده می‌نویسد: "قاضی‌های دادگاه گوانتانامو بارها به من ‌گفتند، نمی‌دانیم برای چه وی را بازداشت کرده‌اند؛ چرا که تا کنون هیچ جرمی علیه او ثابت نشده است..." نویسنده همچنین با نگارش احوالات این پزشک شیعه در گوانتانامو به سرنوشت او نیز اشاره می‌کند و می‌نویسد: "سرانجام موسوی پس از آن که به شدت از لحاظ روحی و جسمی آسیب دیده بود، آزاد می‌شود و نزد خانواده‌اش در ایران می‌رود."

اکنون کتاب "خاطرات من در گوانتانامو" یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های بازار نشر در امریکا است.

اصل خبر را اینجا بخوانید.

۱۳۸۷/۰۷/۰۲
 مطالب مرتبط 
نسخه‌ی زنانه بادبادک‌باز / خالد حسینی
انقلاب و قوری‌های فیروزه‌ای / دالیا سوفر
دسری برای حزب‌الله
هزاران علی‌بابا در ایران
کافر از زبان کافر
نام من ایران است

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
انقلاب اسلامی و هاشمی رفسنجانی
مجذوب امام بودم و برای سؤال کردن از کوچه یخچال قاضی تا حرم دنبال ایشان می‌رفتم. سؤال بهانه بود، دلم می‌خواست ایشان را ببینم. کم‌کم تبادل مسائل سرّی سیاسی در مبارزه بین ما ایجاد شد... سالنامه را قبل از انتشار با 5 تومان پیش‌فروش می‌کردیم و بعد از انتشار 7 تومان می‌فروختیم... اولین بار آیت‌الله خامنه‌ای را در درس خارج مرحوم محقق داماد دیدم.
۱۳۸۸/۱۲/۰۶
حرف‌هایی‌‌که‌‌ شنیده ‌‌نشد/ محمد نوری‌زاد
روزمرّگی بختکی نیست که از آسمان فرود آید... بلکه حاصل قرار گرفتن آدمهای کم بنیه، کم هوش، کم رمق، کم انگیزه، ترسو، و البته پرمدعا بر برخی از منصب‌های مدیریتی‌است... مگر نه اینکه استعدادهای بی‌فرهنگی موجود، فارغ از برنامه‌های جورواجور ما و در زیر لایه‌های زیرین جامعه، سر به کار سامان خود داشته‌اند، در حالی که ما مصرانه، اصرار بر ندیدن و بحساب نیاوردنش داشته‌ایم؟
۱۳۸۸/۱۱/۲۰
شاخص اقتدار فرهنگی / محمدرضا زائری
جنس قدرت فرهنگ، نرم است و از جنس اقناع و باورمند ساختن مخاطب و مجموعه‌ی هدف؛ مثلاً از طریق تأثیرگذاری گروه‌های مرجع، نه با اکراه و اجبار... دشمن در حال پیشروی است... اما در این میان یا مهمات نمی‌رسد یا کالک‌های عملیاتی گم می‌شود و یا نیروها به غلط جابه‌جا می‌شوند...
۱۳۸۸/۱۲/۱۶

بایگانی
"کتاب قانون"در میان پرفروش‌‌های88
نمایشگاه عکس نوعی‌نگاه در ساری
کنسرت نوروزی "آریان" در کوالالامپور
ای عاشقان محمدرضا لطفی!
تماشاخانه سنگلج میزبان عبید زاکانی
نقاشی‌های چندبعدی در نیاوران
دونوازی موسیقی در ایستگاه‌های مترو
نقاشی قهوه‌خانه‌ای در موزه هنرهای معاصر تهران
تقدیر از آمیتاب باچان و ژانگ ییمو در مراسم جوایز فیلم آسیا
"سینما رسانه" با پرونده‌ی جشنواره
برندگان "تندیس حافظ" دنیای تصویر
انتشار آلبوم عاشقی "میشو"
نمایشگاه سانسور خشونت در لندن
هنرمندانی که در سال88 درگذشتند
آثار عکاسان و فیلمسازان سینمای جوان نیشابور در نیاوران
"شجریان" عید در لندن است

بایگانی  
خواب تلخ
سمیه کاووسی
خنکای سپیده‌دم دیدار
سارا شخصی
بعد از ظهری، حضرت آدم
ایتالو کالوینو/ رضا قیصریه
نمدی پوش
احمد شاکری
هشت بهشت
محسن حدادی
هفت شهر عشق
روژه ایکور/ ابوالحسن نجفی
کپسول نذری
سید علی موسوی

بایگانی  
گل خورشید برآورده سر از خاور گل
احد ده‌بزرگی
عذاب دوست داشتن تلافی گناهمه
عبدالجبار کاکایی
به تمنا به در خانه‌ی شاه آمده‌ایم
ناصر مکارم شیرازی
با توام دیگر ز دردی بیم نیست
فروغ فرخزاد
سر‌ خمّ‌می سلامت شکند اگر سبویی
فصیح الزمان شیرازی

بایگانی  
اشکال از کروبی است
شهرام شکیبا
آمار کشک نیست
علیرضا ناظر فصیحی
وسیله دفاعی بیولوژیک
پیمان قاسم‌خانی
حرف‌هامان طلاست 30سال...
سعید بیابانکی

بایگانی  
نشستن با کتاب
برای غربت فتح
میان اشک و لبخند
10جلد برگزیده‌ی 2008

بایگانی  
و اینک آخر الزمان...
سمیه کاووسی
مبادا خون سیاوش بر زمین بریزد
مرجان فولادوند
بوی پیراهن یوسف
حسین شرفخانلو

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
مجرمان را پیدا کنند... به وابستگى‏هاى سازمانى آنها هم هیچ نگاه نکنند و باید مجازات شوند...رهبر انقلاب4.6.1388
پایگاه خبری حوزه‌ی هنری
سفارش بدهید: 33355577
"امید و دلواپسی"
اینجا متعلق به شماست
پیوندها
جشنواره سرود و شعارهای امروز انقلاب اسلامی
تحریم تجاری اسرائیل
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام